Masă rotundă dedicată "Zilei mondiale a drepturilor consumatorilor" cu genericul "Combaterea poluării din plastic"

Catedra Jean Monnet „Politicile UE pentru protecția intereselor economice ale consumatorilor (EU4CONS), la data de 15 Martie 2021, își propune să organizeze masa rotundă dedicată „Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor”. Subiectul propus spre atenția consumatorilor și mediului de afaceri, în acest an, de către Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori – Consumers International este „ Combaterea poluării din plastic (Tackling plastic pollution)„ , care are drept scop sensibilizarea și implicarea consumatorilor la nivel global pentru a adopta și promova practici mai durabile în domeniul protecției mediului și în special poluării cu plastic. Această campanie se va concentra, de asemenea pe rolul central pe care îl pot juca juriștii consumatorilor, guvernele și întreprinderile în abordarea crizei globale a poluării din plastic.
Abordarea poluării din plastic este o provocare globală care necesită soluții coordinate la nivel internațional. Fiecare din noi având calitatea de consummator în anumite situații, putem juca un rol major în abordarea acestei probleme și promovarea consumului și producției durabile de materiale plastice.
Pentru prima data Ziua Mondială a drepturilor consumatorilor a fost celebrată la 15 martie 1983, devenind o ocazie anuală întru mobilizarea și conștientizarea drepturilor consumatorilor , această zi trebuie să fie un imbold la creşterea gradului de conştientizare, la nivel național și mondial, a contribuţiei semnificative pe care o are protecția consumatorilor în dezvoltarea durabilă a unei societăți şi de a încuraja agenții economici să pună accentul pe calitatea produselor și serviciilor, în drumul spre prosperitate şi creştere economică.

La finalizarea atelierului, participanții vor recepționa un certificat în format electronic, care va confirma participarea activă în cadrul evenimentului.

 
Termen limită pentru înregistrare : 01.03.2021.
 
Limbile de lucru ale atelierului : română, rusă, franceză, engleza.
 
Înregistrarea online este obligatorie -
https://docs.google.com/.../1CqHWoVxuEbDHlxUTmdIDgXL.../edit
Alte articole:

Distribuie prietenilor:Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.