Concurs: „Expert-Grup” selectează două primării care vor beneficia de suport în procesul de emisiune a obligațiunilor municipale



Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Moldova anunță concursul pentru selectarea a două primării, care vor beneficia de asistență în procesul de emitere a obligațiunilor municipale pentru proiecte investiționale de importanță comunitară.

Primăriile selectate vor beneficia de suport la toate etapele de emisie a obligațiunilor municipale, în special privind:

  • Procesul de identificare a necesităților de finanțare și domeniile de investiție, care trebuie să fie transparente și consultate cu reprezentanții comunităților locale;
  • Selectarea intermediarului pentru emiterea obligațiunilor, care trebuie să fie transparentă și conformă procesului de achiziții publice;
  • Emiterea obligațiunilor municipale, care trebuie să fie preponderent deschisă pentru participarea tuturor doritorilor să investească;

Expert-Grup, cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, deja a acordat asistență în emiterea cu succes a obligațiunilor municipale în 2021-2023 de către mun. Chișinău, mun. Ceadîr-Lunga și or. Sângera, care s-au soldat cu proiecte infrastructurale cu impact important (pentru mai multe detalii despre proiectele finanțate și experiența primăriilor puteți accesa studiul „Obligațiunile municipale în Republica Moldova – rezultate la 3 ani după primele emisii”).

Pentru a vă familiariza despre specificul și beneficiile obligațiunilor municipale, vă invităm să accesați studiul „Obligațiunile municipale – instrument de dezvoltare a comunităților locale”.

Venim cu un apel către reprezentanții primăriilor care vor să participe la concurs să expedieze o scrisoarea de manifestare a interesului pentru a beneficia de acest suport la adresa de email: procurari@expert-grup.org până pe data de 27 septembrie 2024. Important: În procesul de selectare a beneficiarilor va fi acordată prioritate primăriilor cu bază impozabilă locală solidă, în conformitate cu normele prudențiale stabilite de legislație.

Concursul este organizat în cadrul proiectului „Sprijinirea APL în lansarea obligațiunilor municipale” implementat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” cu suportul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.