AGEPI a lansat un concurs de desen pentru tineri

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) felicită toți copiii și părinții acestora cu ocazia Zilei Mondiale a Protecției Copilului și anunță lansarea unui concurs destinat copiilor și tinerilor. Concursul, cu genericul „Inovații care ar face lumea mai bună” se va desfășura în perioada 1 iunie – 1 septembrie.

Scopul acestuia este promovarea sistemului de proprietate intelectuală în rândul tinerilor, evidențierea impactului pozitiv pe care îl au inovațiile asupra societății, precum și dezvoltarea aptitudinilor și spiritului competitiv al tinerilor.

La concurs pot participa tineri din Republica Moldova, conform categoriilor de vârstă: între 7-13 ani și între 14-18 ani, care la data înregistrării studiază în instituțiile de învățământ primar sau secundar (clasele a I-XII-a), profesional tehnic, secundar și profesional tehnic post-secundar.

Lucrările vor fi evaluate conform următoarelor criterii: originalitate/inovație; calitatea şi acuratețea executării; gradul de corespundere a lucrării cu tema anunțată/încadrarea în specificul concursului; aspectul estetic/uniformitatea culorilor utilizate; execuția tehnică a lucrării, dificultate și claritatea obiectelor redate.

Câștigătorii concursului vor fi premiați cu vouchere, în funcție de locul ocupat, pentru achiziția de electronice şi gadgeturi.

Concursul se încadrează în lista de acțiuni consacrate marcării a 30 de ani de la fondarea AGEPI.

Data limită de prezentare a lucrărilor este 1 septembrie 2022.

Regulamentul și Formularul de participare le găsiți mai jos:

https://agepi.gov.md/ro/news/agepi-lanseaz%C4%83-un-concurs-de-desen-pentru-tineri

 

Introduceti descrierea imaginii

Articol adaugat de: Dumitru Ţugulea