Program de “Burse în domeniul IT în regiuni”

Cu scopul extinderii oportunităților IT de învățarea și dezvoltare în regiunile Republicii Moldova, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC (ATIC), cu suportul financiar al USAID si ale Guvernului Suediei, în cadrul proiectului “Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC – Tekwill”, anunță concurs de selectare a candidaților pentru acordarea a 28 burse de participare cu acoperire a 70% din costul studiilor la cursuri de instruire în cadrul Tekwill Academy în perioada ianuarie – iunie 2021. Programul de burse presupune acordarea a cel mult 2 locuri bursiere la fiecare din selecția de cursuri desfășurate în cadrul Tekwill Academy în perioada vizată.

Programul oferă instruire în domenii precum dezvoltarea de software, securitatea cibernetică, asigurarea calității software, analiza de date și data science. Cursurile se vor desfășura exclusiv online și vor fi livrate de mentori cu experiență, conform unor programe de instruire special concepute și ajustate necesităților curente ale pieței de muncă locale. Mai multe informații și detalii despre cursurile disponibile din cadrul programului de burse pot fi consultate aici.

CRITERIILE DE ELIGIBILITATE

Pentru a beneficia de bursă cu acoperire de 70% din costului de studii, candidații trebuie să corespundă următoarelor criterii de eligibilitate :

 • Vârsta cuprinsă între 18-35 ani;
 • Studii liceale finisate;
 • Localitatea de reședința actuală : Bălți, Cahul, Ungheni, Sîngerei, Taraclia;
 • Intenția fermă de a aplica cunoștințele obținute în câmpul muncii;
 • Posibilitatea de a acoperi 30% din costul integral al programului de studii.
   

CONDIȚIILE DE PARTICIPARE

Pentru a participa la concurs și a obține o bursă, candidații sunt rugați să completeze formularul de participare și să furnizeze următoarele acte pentru dosar:

 • CV actualizat;
 • Scrisoare de motivare;
 • Certificat de la locul de munca/studii;
 • Copia buletinului și fișa de însoțire.
   

TERMENUL LIMITA DE ÎNREGISTRARE

Candidații eligibili sunt invitați să se înregistreze la programul de “Burse în domeniul IT”, desfășurat în perioada 25.01.2021 – 30.03.2021. Termenul limită pentru înregistrare în program va constitui 7 zile calendaristice înainte de începerea cursului la care se depune cererea de participare. Întrebările referitor la programul de buse sunt acceptate doar in forma scrisa pe adresa de email academy@tekwill.md.

REGULAMENT PRIVIND PROGRAMUL DE BURSE  |  FORMULAR DE ÎNREGISTRARE

Tekwill Academy este o inițiativă educațională care furnizează cursuri și instruiri tehnice în mod regulat, pe teme specifice, predate de traineri și profesioniști din domeniul TIC din Moldova și de peste hotare. Tekwill Academy a fost creată și funcționează în cadrul proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC din Moldova” , implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei.Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet