AO FCPS angajează un/o consultant/ă în domeniul analizei organizaționale de gen

UE unw Evolve fcps

Locație

Criuleni, Republica Moldova

Data limită de aplicare  

11 august, 2024

Titlu

Consultanță în domeniul analizei de gen

Proiectul de referință  

„De la Forță la Impact: Consolidarea capacităților instituționale pentru protejarea și împuternicirea femeilor din Moldova”

Durata contractului  

August - Octombrie 2024

Tipul contractului

Contract de prestări servicii

Beneficiar

Asociația Obștească „Fiecare Contribuie pentru Schimbare”

Limba

Română

Nivel

Național

CONTEXT

AO „Fiecare Contribuie pentru Schimbare” (FCPS) este o organizație non-guvernamentală, creată în anul 2000, care are misiunea de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități și dezvoltarea comunităților în spiritul incluziunii. În perioada iulie – decembrie 2024, FCPS, cu suportul UN Women, în cadrul programului de granturi mici al proiectului #evolve4ge, finanțat de Uniunea Europeană, va implementa proiectul „De la Forță la Impact: Consolidarea capacităților instituționale pentru protejarea și împuternicirea femeilor din Moldova”. Acest proiect are scopul de a consolida capacitățile organizaționale ale FCPS pentru a oferi programe sensibile la gen, advocacy in domeniul legal și sprijin comunitar durabil în Moldova. De asemenea, proiectul urmărește capacitarea membrilor organizației în aplicarea principiilor dimensiunii de gen și realizarea unui program de twinning cu o organizație non-guvernamentală din acest domeniu.

SCOPUL CONSULTANȚEI

Scopul acestei consultanțe este de a realiza un audit de gen cuprinzător al politicilor, programelor și structurilor organizaționale ale FCPS, de a dezvolta un cadru de integrare a perspectivei de gen și de a revizui regulamentele interne pentru a reflecta principiile egalității de gen.

SARCINI ȘI RESPONSABILITĂȚI

Consultantul/ Consultanta va avea următoarele sarcini specifice:

1. Realizarea unui audit de gen cuprinzător al politicilor, programelor și structurilor organizaționale existente (3 zile)

  • Analiza detaliată a documentelor cheie ale FCPS, incluzând politici, programe, proceduri și reglementări, pentru a evalua modul în care considerentele de gen sunt integrate.
  • Conducerea interviurilor și grupurilor de discuții cu personalul, echipa de management și alte părți interesate pentru a colecta perspective diverse asupra aspectelor de gen în organizație
  • Evaluarea elementelor existente care sprijină egalitatea de gen și identificarea aspectelor care necesită îmbunătățire
  • Formularea de recomandări concrete pentru îmbunătățirea integrării dimensiunii de gen în politicile și structurile organizaționale

2. Dezvoltarea cadrului de integrare a perspectivei de gen (2 zile).

  • Elaborarea unui cadru cuprinzător și practic pentru integrarea perspectivei de gen în toate aspectele activității FCPS, inclusiv în politici, strategii, dezvoltarea și implementarea programelor, resurse umane și monitorizare și evaluare.
  • Asigurarea coerenței cadrului cu rezultatele auditului de gen și cu bunele practici internaționale.
  • Facilitarea consultărilor cu personalul și părțile interesate din comunitate pentru a obține feedback și a asigura o bună înțelegere și acceptare a cadrului.

3. Revizuirea regulamentelor interne (5 zile)

  • Revizuirea statutului organizației și a altor regulamente interne pentru a asigura integrarea deplină a principiilor egalității de gen.
  • Identificarea și modificarea secțiunilor sau politicilor care necesită actualizări pentru a reflecta considerațiile privind egalitatea de gen.
  • Colaborarea cu personalul organizației pentru a dezvolta un limbaj revizuit care promovează egalitatea de șanse și elimină potențialele prejudecăți în cadrul structurii de guvernanță internă a FCPS.

4. Desfășurarea unui atelier de două zile în domeniul integrării dimensiunii de gen pentru personalul FCPS. (4 zile, inclusiv o zi de planificare și o zi de raportare)

  • Pregătirea și facilitarea unui atelier de lucru de 2 zile pentru angajații FCPS pe tema integrării perspectivei de gen.
  • Prezentarea rezultatelor auditului de gen și a cadrului de integrare a perspectivei de gen.
  • Oferirea de instruire practică și exerciții interactive pentru a ajuta angajații să aplice principiile egalității de gen în munca lor.

Pentru informații detaliate vă rugăm să consultați Termenii de Referință (ToR).

DEPUNEREA PROPUNERILOR

Propunerile trebuie trimise până la data de 11 august 2024 la adresa de e-mail office@fcps.md. Vă rugăm să includeți în propunere CV-ul dumneavoastră și o scrisoare de intenție care să evidențieze
experiența dumneavoastră relevantă și abordarea propusă pentru această consultanță. Consultantul este invitat să prezinte o propunere financiară detaliată, inclusiv onorariul net per zi.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Victoria Secu, directoare FCPS, la numărul de telefon 068474000.

Vă rugăm să rețineți că doar candidații selectați pentru lista scurtă vor fi contactați.

De asemenea, FCPS își rezervă dreptul de a efectua un interviu prealabil cu candidații pre-selectați.

FCPS este un angajator care pledează pentru diversitate și persoanele aparținând grupurilor subreprezentate sunt încurajate să aplice. La evaluarea ofertelor, apartenența la un grup subreprezentat o să avantajeze candidatul/candidata prin oferirea unui punctaj de detașare.