Keystone Moldova - Psiholog



Keystone Moldova - Psiholog

Anunț/concurs public de selectare a unui/unei consultant/consultante pentru livrarea ședințelor de consiliere psihologică pentru persoanele refugiate din Ucraina, inclusiv persoane cu dizabilități și grupuri vulnerabile din R. Moldova

 

Context

I.P. Keystone Moldova, printr-un Contract de grant oferit de   Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF),   implementează proiectul „Răspuns umanitar integrat în Ucraina, Polonia, România și Moldova pentru ucrainenii și resortisanții țărilor terțe afectați de conflict” finanțat de Ministerul Federal al Afacerilor Externe al Germaniei (AA) prin intermediul Diakonie Katastrophenhilfe (DKH).

Scopul proiectului

 Proiectul „Răspuns umanitar integrat în Ucraina, Polonia, România și Moldova pentru ucrainenii și resortisanții țărilor terțe afectați de conflict”, implementat de I.P. Keystone Moldova are drept obiectiv  oferire de suport în asigurarea condițiilor de viață decente persoanelor refugiate din Ucraina, inclusiv persoanelor cu dizabilități și  grupurilor vulnerabile din R Moldova, prin sprijinul acordat pentru acoperirea nevoilor urgente, precum și a suportului specializat  în integrarea socială a acestora. În cadrul Proiectului, I.P. Keystone Moldova oferă ședințe de consiliere psihologică, atât de grup cât și individuale.

Responsabilități

 În acest context, Keystone Moldova angajează un consultant pentru prestarea ședințelor de consiliere psihologică (de grup și individuale) pentru persoane beneficiare ale proiectului, care va avea următoarele responsabilități:

  • Livrare 24 sesiuni de grup care presupun:
  • Elaborarea conținutului tematic pentru 24 sesiuni de grup, în corespundere cu nevoile și interesele beneficiarilor;
  • Pregătirea și prestarea a 24 sesiuni de grup (fiecare sesiune cu durata de 120 min.);
  • Monitorizarea progresului beneficiarilor și ajustarea intervențiilor la necesitate;
  • Elaborarea și furnizarea rapoartelor (în urma fiecărei sesiuni) care vor conține tipul ședințelor, problemele identificate și discutate, progresul beneficiarilor;

 

  • Livrare 192 ore individuale de consiliere ;
  • Prestarea a 192 ore individuale, în corespundere cu nevoile beneficiarului (durata 45-60 min.);
  • Dezvoltarea și implementarea planurilor personalizate de recuperare;

Cerințe și experiență

  • Studii superioare în psihologie, psihoterapie sau un domeniu relevant;
  • Experiență practică de cel puțin trei ani în consilierea psihologică a refugiaților, a persoanelor cu dizabilități sau a persoanelor aflate în situație de criză
  • Abilități de comunicare cu  persoanele refugiate, cu persoanele cu dizabilități, precum și cu alte grupuri vulnerabile
  • Cunoașterea  limbii ruse/ucrainene prezintă un avantaj

Conținutul dosarului de aplicare

Persoanele interesate și care corespund cerințelor vor transmite dosarul ce va include:

-CV-ul aplicantului/aplicantei;

-Oferta financiară pentru 24 ședințe (cost per ședință de grup, suma net, în MDL).

- Oferta financiară pentru ora  individual de consultanță  (cost per oră, suma net, în MDL).

- Numele, prenumele și datele de contact ale trei persoane de referință, inclusiv angajatori anteriori (denumirea organizației/instituției, funcția, număr de telefon și adresa de email).

 

Dispoziții finale

Keystone Moldova adoptă o politică de toleranță zero față de orice formă de abuz și exploatare a copiilor și adulților vulnerabili.

În cadrul activităților sale, Keystone Moldova implementează proceduri riguroase pentru protecția copilului și adulților vulnerabili, prevenirea exploatării și abuzului sexual, precum și pentru protecția datelor cu caracter personal, conform legislației naționale în vigoare. În acest sens, experții organizației sunt obligați să semneze o declarație prin care se angajează să respecte aceste prevederi.

Dosarul urmează a fi expediat la adresa de e-mail: lsimcov@khs.org cu mențiunea de subiect: Dosar_Consultant/ă pentru livrarea ședințelor de consigliere psihologică până la data de 6 august 2024.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să contactați persoana responsabilă, la adresa de e-mail: lsimcov@khs.org  sau la numărul de telefon 068475740.