Project HOPE - Moldova este în căutarea unui Profesor de Limba Română (full-time) Chișinău



Project HOPE, the People-to-People Health Foundation, Inc., este o organizație non-profit de sănătate și umanitară globală, cu 65 de ani de experiență în peste 100 de țări, care dă putere lucrătorilor locali din domeniul sănătății și abordează nevoile urgente de sănătate prin peste 500 de programe, dedicată furnizării de servicii de lungă durată, soluții pentru problemele globale de sănătate, punând puterea în mâinile lucrătorilor locali din domeniul sănătății și îmbunătățind calitatea vieții pentru cei mai vulnerabili oameni din lume. 

Rezumatul programului:

În Moldova, Project HOPE acordă prioritate programelor de dezvoltare conduse la nivel local care sprijină sistemul de asistență medicală primară prin consolidarea capacității actorilor locali de a oferi servicii de calitate populației.

Project HOPE, de asemenea, se concentrează pe furnizarea de echipamente medicale și articole critice pentru infrastructura medicală critică din Moldova, pentru a asigura accesul în timp util la resurse medicale vitale, cu un impact direct asupra calității asistenței medicale, a rezultatelor pacienților, a răspunsului în situații de urgență și a rezilienței instituționale generale în timpul crizelor.

Project HOPE oferă asistență medicală și umanitară populației locale aflate în nevoie și persoanelor strămutate din Ucraina, precum și refugiaților din țările vecine care fug de conflictul în curs de desfășurare.

Prezentare generală a postului:

Profesorul de limba română va juca un rol important în predarea principiilor limbii române refugiaților ucraineni, copiilor și adulților, folosind diverse metode eficiente în 5 spații sigure din Republicii Moldova.

Responsabilități:

- Organizarea orelor de limbă română.

- Pregătirea materialului cu prin activități captivante.

- Evaluarea progresului beneficiarilor prin intermediul temelor pentru acasă.

- Identificarea beneficiarilor cu cerințe speciale și crearea planului de învățare individualizat.

- Menținerea relațiilor pozitive cu elevii, părinții și ceilalți membri ai echipei.

- Predarea regulilor de citire, scriere și vorbire a limbii române.

- Ținerea evidenței prezenței elevilor.

- Implementarea metodelor inovative de predare a limbilor străine.

- Gestionarea crizelelor din clasă și rezolvarea conflictelor.

Experiență și competențe tehnice:

Educație:

Diplomă de licență în Limba și Literatura Română (Științele Educației) sau o combinație echivalentă de studii.

Esențial:

- Experiență ca profesor de limba română și predare non-formală.

- Cunoașterea diferitelor metode de predare.

- Răbdare și reziliență.

De dorit:

- Abilități de utilizare a calculatorului. MS Office: Teams, Word și Excel.

- Experiența de lucru în ONG-uri va fi un plus.

- Abilități interpersonale solide și angajament față de principiile umanitare.

- Adaptabilitate, atenție la detalii, abordare proactivă.

- Flexibilitate și dispuspunere de a lucra în diferite localități din Rebulica Moldova.

 

Limbi :

Competențe solide în limba română, inclusiv înțelegere, scriere și vorbire.  Competențe lingvistice sigure în ucraineană/rusă, inclusiv înțelegere, scriere și vorbire.  De preferat, cunoștințe de bază a limbii engleze.

Dosarul de aplicare va conține:

1. CV-ul și o scrisoare de motivație, care vor descrie experianța atât din aspect general, cât și raportat la cerințele descrise în Termenii de Referință. 

 

Procesul de aplicare :

Vă rugăm să trimiteți cererea dumneavoastră la IVasylinska@projecthope.orgSDanilov@projecthope.orgVCucurudza@projecthope.org, până la data de 13 iulie, ora 17:00. Vă rugăm să adăugați în subiectul e-mailului „Aplicație pentru a deveni  ” Romanian Language Teacher” și să menționați toate adresele de e-mail.

În orice moment, înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor Project HOPE poate modifica cererea de oferte prin emiterea unui amendament. Orice act adițional emis va face parte din cererea de ofertă și va fi comunicat în scris tuturor celor care au obținut invitația de cotare direct de la Project HOPE. Project HOPE își rezervă dreptul de a accepta sau de a respinge orice ofertă, de a anula procesul de selectare și de a respinge toate ofertele în orice moment înainte de atribuirea contractului, fără a-și asuma responsabilitatea față de ofertant.