Termeni de referință contractare 1 expert formator pentru livrarea a 3 module de instruire



Termeni de referinţă contractare 1 expert- formator pentru livrarea a 3 module de instruire

 

Context

A.O. Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară în perioada martie 2023 – septembrie 2023 în cadrul proiectului „Parteneriate pentru liderismul femeilor și bună guvernare”, implementat de Fundația „Friedrich Ebert” Moldova și AO „Institutum Virtutes Civilis”, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”, implementează inițiativa „Împuternicirea femeilor în mediul rural pentru asigurarea bunei guvernări”.

Proiectul are scopul de a împuternici femeile din s. Taraclia de Salcie, r. Cahul și c. Antonești, r. Cantemir, pentru asigurarea bunei guvernări și implicarea în rezolvarea problemelor locale prin intermediul Politicilor publice locale realizate în comun cu Autoritățile publice Locale.

În cadrul proiectului urmează a fi identificate împreună cu 30 de femei din cele 2 localități de implementare a proiectului 2 domenii de intervenție unde vor fi elaborate 2 politici publice în parteneriat cu APL-urile locale.

În baza politicilor publice propuse autorităților publice vor fi antrenate 2 Cluburi de femei care vor mobiliza comunitatea să rezolve 2 probleme locale.

 

Scopul final al proiectului este de a crea modele și practici de referință viabile pentru implementarea conceptului de buna guvernare prin prisma egalității de gen.

Pentru a sprijini activitatea doamnelor din cele 2 Cluburi de femei, A.O. C.R.D.C. va angaja 1 expert-formator pentru livrarea a 3 instruiri- o instruire în dezvoltare comunitară și buna guvernare a 30 de femei, 2 instruiri în domeniul elaborării politicilor publice din perspectiva egalității de gen (ce este o politică publică și un buget sensibil la gen; analiza bugetară și a politicilor prin prisma egalității de gen; instrumente pentru bugetarea bazată pe gen și elaborarea politicilor; comunicarea strategică și advocacy în procesul de politici publice).

Responsabilități:

1. Elaborarea suportului de curs și agendei pentru cele 3 zile de instruire ce vor avea loc în or. Cantemir.

2. Delimitarea a 2 probleme locale și politicile publice necesare rezolvării problemei.

3. Livrarea a 3 sesiuni de training.

4. Mentorarea grupurilor în elaborarea politicilor publice la nevoie.

 

Limba de lucru: Instruirile vor fi executate în limba română. Candidații eligibili: La acest concurs pot participa traineri individuali și companii de training. Candidații trebuie să demonstreze experiență anterioară de lucru.

Cerințe față de candidați:

- Studii superioare în domeniul juridic, ştiinţe politice, economic sau administrative;

- Experiență în monitorizarea și evaluarea politicilor publice;

- Experiență de formator în domeniul instruirii interactive;

- Experiență în elaborarea materialelor cu caracter didactic/informativ;

- Cunoașterea limbii române.

Dosarul de înscriere:

Persoanele interesate sunt încurajate să trimită dosarul, care să conţină:

1) CV-ul (ce reflectă expertiza necesară și experiența trainerului, inclusiv lista activităților relevante desfășurate în ultimii 2 ani);

2) propunerea financiară în MDA cu TVA 0.

Termen de aplicare: 1 mai 2023.

Dosarul va fi trimis prin e-mail la adresa: asociatiacrdc@gmail.com , în CC- aoabtds@gmail.com cu mențiunea „Angajare trainer buna guvernare și politici publice”.

 

Pentru mai multe informații, va rugăm să contactați Coordonatorul de Proiect Bejan Irina, tel.: 078928142. Doar companiile/persoanele selectate vor fi contactate.