Termen extins: Y-PEER Moldova angajează Expert/-ă în sănătatea mintală și reproductivăY-PEER Moldova este ONG național înregistrat sub numele Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Moldova din anul 2013 și activează pe tot teritoriul țării, având echipe active de voluntari în peste 30 de școli. Y-PEER Moldova organizează activități de informare, educare și comunicare cu scopul de a dezvolta cunoștințe, atitudini și deprinderi utile de viață în rândul tinerilor. An de an, organizația lucrează cu peste 10 000 de tineri din țară.

În perioada noiembrie- decembrie 2022, Y-PEER Moldova va dezvolta un joc de societate pe subiecte de sănătate mintală și sănătate reproductivă destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani, care fi ulterior implementat ca tehnică de joc educativ în 20 de școli din țară. Scopul jocului este ca tinerii să își dezvolte un comportament responsabil și să devină cetățeni activi. 

Obiectivul concursului:

Selectarea unui expert/ unei experte în domeniul sănătății mintale, sănătății reproductive care să fie responsabil de elaborarea unui material educativ în format de întrebări-răspunsuri; mit sau adevăr; întrebări după imagini etc. care vor constitui baza conținutului unui joc de societate educativ pentru tineri.

Responsabilități:

 • să colaboreze eficient cu echipa de implementare a proiectului pentru încadrarea în termeni cu realizarea jocului educativ;
 • să elaboreze un material informativ în format de întrebări-răspunsuri; mit sau adevăr; întrebări după imagini etc. privitor la cei mai importanți termeni care trebuiesc incluși în jocul educativ pe subiecte de sănătate mintală, sexuală și reproductivă;
 • să testeze materialul pe un grup mic de tineri;
 • să adapteze textele în baza feedback-ului primit;
 • să participe la toate ședințele privind elaborarea jocului educativ;
 • să manifeste flexibilitate;
 • să facă un raport de activitate la final.

Modalitatea de contractare:

Persoana selectată va fi contractată în baza unui Contract de Prestări Servicii pentru efectuarea materialului informativ care va sta la baza jocului de societate în educație pe subiecte de sănătate mintală, sexuală și reproductivă.

Calificarea necesară:

 • Studii superioare complete;
 • Cunoștințe și experiență demonstrată în domeniul de sănătate mintală, sexuală și reproductivă;
 • Experiență în elaborarea anterioară în materiale informative destinate tinerilor va constitui un avantaj;
 • Abilitatea de a înțelege și vorbi fluent limbile română și rusă;
 • Disponibilitate de a lucra intens asupra jocului pe parcursul lunii noiembrie 2022. 

Dosarul de aplicare

Dosarul de aplicare trebuie să includă următoarele documente:

 • CV-ul actualizat care va include referințe clare la experiența și abilitățile candidatului, relevante pentru concurs;
 • Oferta financiară care va indica prețul total brut în MDL (pentru persoane fizice pentru serviciile specificate mai sus).

Depunerea dosarelor de aplicare

Dosarul de aplicare urmează a fi completat în limba română și trimise pe emailul reteauaypeer@gmail.com până la data de 06.11.2022

Evaluarea dosarelor de aplicare

Vor fi evaluate doar dosarele complete. Vor fi analizate dosarele de aplicare sub aspectul corespunderii cu cerințele stipulate mai sus. Evaluarea se va efectua de către echipa de proiect, Y-PEER Moldova.

Termenul limită de prezentare a ofertelor este 06.11.2022.

Persoana de contact: Nadejda Costin, Coordonator de proiect, reteauaypeer@gmail.com, tel: +373 69795502

* Doar ofertanții selectați vor fi contactați.

Articol adaugat de: Y-PEER Moldova