TERMEN EXTINS! AO „Părinți Solidari” contractează expert/expertă pentru analiza declarațiilor de avere și interese

AO „Părinți Solidari” - organizație apolitică și non-profit ce reprezintă interesele părinților și militează pentru asigurarea accesului echitabil la servicii educaționale de calitate pentru copii, prin dezvoltarea de servicii și elaborarea de politici la nivel local și central în Republica Moldova.

Domeniile prioritare de implicare ale AO „Părinți Solidari”: dreptul la o educație echitabilă și non-dicriminatorie; asigurarea accesului la un sistem de învățământ integru și fără corupție, creșterea transparenței și eficienței utilizării resurselor bugetare în instituțiile educaționale.

Context general:

AO „Părinți Solidari”, în cadrul proiectului ”Educație transparentă și eficientă”, implementat cu suportul financiar al AO “Reprezentanța IM Swedish Development Partner”, anunță concurs de selectare a unui expert/ unei experte pentru analiza declarațiilor de avere și interese personale ale managerilor școlari și agenților publici angajați în sistemul educațional.

Sarcinile și responsabilitățile expertului

În vederea realizării activităților descrise, expertul/experta selectată urmează să realizeze următoarele sarcini:

 • să elaboreze o metodologie în baza căreia va fi realizată monitorizarea;
 • să analizeze declarațiile de avere și interese personale a cel puțin 30 subiecți ai declarării din sistemul educațional, depuse în perioada 2018 - 2020;
 • să elaboreze un raport de sinteză privind rezultatele activităților de monitorizare cu constatarea faptelor și înaintarea recomandărilor.

Expertul/ experta selectată va realiza sarcinile descrise în perioada lunilor iulie-septembrie 2021, în volumul total de 18 zile de expertiză.

Profilul expertului / expertei

Expertul/experta selectată va deține:

 1. Studii superioare finalizate în domeniul anticorupție, juridic, economic, politici publice, sau alt domeniu relevant;
 2. Experiență de cel puțin 5 ani în domenii relevante pentru realizarea sarcinilor;
 3. Experiență de cel puțin 1 an în domeniul controlului declarațiilor de avere și interese, identificarea conflictelor de interese și incompatibilităților persoanelor ce ocupă demnități ori funcții publice, întocmirea sesizărilor privind încălcările/neregulile depistate, etc.
 4. Buna cunoaștere a cadrului normativ conex realizării sarcinilor menționate;
 5. Abilități demonstrate de cercetare, analiză și sinteză a datelor, căutare a informației, monitorizare;
 6. Abilități de comunicare și interacțiune cu echipa, flexibilitate, acuratețe în realizarea sarcinilor, punctualitate în livrarea rezultatelor, spirit de lucru în echipă și individual

NB! Colaborarea anterioară cu AO ”Părinți Solidari” va constitui un avantaj.

Procedura de aplicare:

Dosarul de aplicare va conține:

 • CV-ul actualizat;
 • Scrisoarea de motivare;
 • Link-uri care să demonstreze experiența anterioară în elaborarea rapoartelor de monitorizare;
 • Oferta financiară în MDL, NET, per zi de lucru.

Modalitatea de depunere a dosarului

Dosarul de aplicare va fi expediat până în data de 11 iulie 2021, prin e-mail parintisolidari@gmail.com cu mențiunea „Expert/expertă în monitorizare DAI”. Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail sau la numerele de telefon:

079 660 035 - Revenco Ala, director de proiect

069 907 372 - Angela Buliga, asistent proiect.


Contribuie la continuarea proiectului CIVIC.MD. Devino susținător, donează aici.

Become a Patron!Descopera ONG

Descopera Finanțatori

Active în ultima săptămănă