Terre des hommes anunță concurs pentru selectarea unei companii/agenții/persoane care să realizeze o serie de lecții video pentru copii și părinți

Distribuie prietenilor:TERMENI DE REFERINȚĂ

pentru producerea unei serii de lecții video pentru copii și părinți

Terre des hommes Moldova (Tdh) anunță concurs pentru selectarea unei companii/agenții/persoane fizice care să producă o serie de lecții video pentru copii și părinți în cadrul proiectului „Eforturi comune pentru a combate bullying-ul în Moldova”, implementat cu suportul UNICEF Moldova.

Contract: prestare servicii
Perioada prestării serviciilor: noiembrie 2020 – martie 2021
Candidați eligibili: companii, studiouri și ateliere media (persoane fizice și juridice), care dispun de expertiză, echipament și infrastructură necesară pentru producerea materialelor video.

Context

Terre des hommes este cea mai importantă organizație elvețiană de ajutorare a copiilor. Fondată în 1960, organizația participă anual la eforturile internaționale de a îmbunătăți calitatea vieții a milioane de copii vulnerabili din întreaga lume. Prin intermediul proiectelor sale, Terre des hommes ajută în fiecare an peste patru milioane de copii și membri ai familiilor lor în mai mult de patruzeci de țări.

Terre des hommes (Tdh) activează în Republica Moldova începând cu anul 2004. Înregistrată în calitate de Fundație locală, Tdh Moldova întrunește o echipă de 15 profesioniști din domeniul protecției copilului, traineri, manageri de proiecte, specialiști în comunicare, monitorizare și evaluare, drept, finanțe și administrare. Tdh Moldova lucrează pentru a reduce vulnerabilitatea copiilor afectați de migrație și a îmbunătăți protecția lor; pentru a ameliora accesul copiilor la drepturile lor în sistemul justiției juvenile, promovând o abordare restaurativă; pentru a fortifica capacitatea instituțiilor și profesioniștilor din domeniul protecției copilului, precum și a copiilor, familiilor și comunităților. Programele organizației sunt orientate spre asigurarea ca toți copiii din țară să beneficieze de un sistem care le poate garanta protecția, dezvoltarea și implicarea în procesele sociale, educaționale, culturale și de sănătate care îi afectează

Despre proiect

Conform studiului „Bullyingul în rândul adolescenților din Republica Moldova”, realizat în 2019 de UNICEF Moldova, 86,8% dintre elevii claselor a 6-a – a 12-a din Republica Moldova sunt afectați de bullying. Raportul a scos în evidență faptul că adolescenții implicați în situații de bullying, fie ca agresori, victime sau martori, sunt mai predispuși spre absenteism, abandon școlar și au rezultate școlare slabe. Agresorii sau victimele bullying-ului sunt mai predispuși de a avea simptome de depresie și anxietate, au un nivel scăzut de respect față de sine, se simt singuratici și, uneori, își pierd interesul pentru orice activitate.

Violența în școală, sub toate formele sale, reprezintă o încălcare a drepturilor copiilor la educație, sănătate și stare de bine. Dacă adolescenții se confruntă cu violență în mediul școlar, nu poate fi asigurată o educație calitativă și echitabilă. Violența în școli se poate manifesta sub formă de acțiuni unice sau de intimidări regulate, tratament degradant și hărțuire (bullying).

La nivel național, Strategia Națională pentru Protecția Copilului 2014-2020 a identificat următoarele domenii problematice:

- lipsa unor programe informative de dezvoltare a abilităților părinților la nivel național;
- lipsa unor programe consecvente menite să schimbe atitudinea populației față de violența împotriva copiilor și alternativele de educație pozitivă;
- specialiștii din domeniile social, educațional și al justiției folosesc referințe, percepții și definiții diferite cu privire la violența de către și împotriva copiilor.

În conformitate cu Nota tehnică “Coronavirus (COVID-19) și implicațiile sale pentru protecția online a copiilor”, COVID-19 a cauzat închiderea la scară largă a școlilor și măsuri de distanțare fizică, făcând ca platformele și comunitățile online să fie esențiale pentru menținerea unui sentiment de normalitate. Utilizarea sporită a Internetului poate pune copiii într-o situație de risc mai mare de prejudicii online, cum ar fi exploatarea sexuală și cyberbullying-ul.

În acest context, proiectul „Eforturi comune pentru a combate bullying-ul în Moldova”, implementat de Tdh Moldova, cu suportul UNICEF Moldova, vine să contribuie la prevenirea și combaterea bullying-ului în instituțiile de învățământ din Moldova.

Scopul și sarcinile muncii prestatorul de servicii:

Sub supravegherea Tdh Moldova, compania/agenția/persoana fizică selectată (în continuare Prestatorul) va fi responsabilă de elaborarea conceptului și producerea a 12 lecții video adresate copiilor și alte 3 lecții video adresate părinților pe subiectul bullying-ului/cyberbullyng-ului și combaterea fenomenului”. Durata unei lecții video – 10-15 minute.

Conținutul lecțiilor video va fi oferit de Tdh Moldova. In baza conținutului, Prestatorul va dezvoltata scenariile și va produce materialele video.

Pentru elaborarea materialelor video urmează a fi utilizate tehnologii avansate și actuale de producție care vor fi descrise de ofertant în propunerea sa.

Prestatorul va elabora pentru fiecare material video câte 2 fotografii-cover cu secvențe relevante din materialul video, care vor fi ulterior utilizate ca instrumente de promovare.

Prestatorul va adapta materialele video pentru formatele solicitate (pagini web, arhivare, etc.) și rețelele de socializare și va preda toate sursele aferente realizării acestuia.

Livrabile și termene

Toate livrabilele vor fi coordonate cu responsabilul de comunicare din cadrul Tdh Moldova și aprobate de către coordonatorul de proiect Tdh Moldova. Livrabilele furnizate trebuie sa fie calitative, inovative și creative.

Recepționarea serviciilor: Se va întocmi și semna act de predare-primire a serviciilor.

Condiții pentru participare la concurs:

- Companii media și/sau persoane fizice care dispun de expertiză, echipament și infrastructură necesară pentru producerea materialelor video;
- Minim 3 ani de experiență în producție video;
- Echipament de filmare și iluminare propriu;
- Inovație, creativitate, originalitate;
- Respectarea termenului-limită de livrare a produselor finale.

Criterii de evaluare a ofertelor:

- Experiența în producție video;
- Experiența de realizare a materialelor video cu conținut social și educativ va constitui un avantaj;
- Oferta financiară;
- Resurse și capacități tehnice și umane suficiente pentru executarea contractului în termenul limită indicat. Disponibilitatea de a lucra în termeni restrânși va constitui un avantaj;
- Portofoliul companiei și profesionalismul lucrărilor prezentate/utilizarea tehnologiilor avansate și actuale de producție.

Pentru a aplica:

Aplicanții calificați sunt rugați să trimită:

  • · Date despre companie (denumirea, adresa poștală, datele bancare, telefonul de contact, adresa electronică, persoana responsabilă);
  • · CV-ul persoanei fizice sau al organizației/companiei ofertantului.
  • · Portofoliul lucrărilor relevante elaborate în ultimii 2 ani (minim 3 produse video)
  • · Oferta financiară în MDL, cu TVA 0 pentru persoanele juridice, și cu indicarea sumei brute pentru persoane fizice.

Dosarul urmează să fie transmis la adresa de email: mda.office@tdh.ch

Data limită: 15 noiembrie 2020, ora 23:59

Vă rugăm să includeți la subiectul e-mailului „Aplicare: producere lecții video”.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 069923408 sau la adresa de e-mail: mda.office@tdh.ch

Tdh nu este în măsură să răspundă în mod individual fiecărui solicitant. Vor fi contactați doar candidații care au trecut preselecția.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.