Solicitare de oferte pentru selectarea a doi experți/experte care să efectueze un studiu de referință (baseline) axat pe evaluarea capacităților OSC-urilor în dialogul politic, advocacy și capacități digitale, în cadrul proiectului INSPIRED Moldova.



Centrul CONTACT anunță un concurs pentru identificarea a doi experți/experte individuali, care să realizeze un studiu de referință (baseline) privind capacitățile organizațiilor societății civile (OSC) în dialogul politic, advocacy și competențele digitale. 

Studiul este realizat în cadrul proiectului INSPIRED Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu condus de Parteneriatul European pentru Democrație (EPD), și format din CPR Moldova, Centrul CONTACT, People in Need, ALDA - Asociația Europeană pentru Democrație Locală și Democracy Reporting International (DRI).

Concursul vizează două poziții:

  1. Expert/ă în dialog politic
  2. Expert/ă în digitalizare

Experții/expertele selectați vor desfășura studiul în perioada imediat următoare, având ca sarcini de bază: 

    • Elaborarea metodologiei de cercetare în strânsă legătură cu echipa CONTACT;
    • Colectarea datelor calitative în cadrul focus-grupurilor și interviurilor în profunzime;
  • Analiza documentelor existente și cartografierea mecanismelor de dialog la nivel local și național pentru a evalua implicarea OSC-urilor în politicile naționale;
  • Elaborarea a 2 livrabile: Raport de evaluare a capacităților OSC în dialog politic, advocacy și digitalizare și a Catalogului mecanismelor de dialog, care va evidenția platformele de colaborare între OSC-uri și autorități la nivel local și național.

Dosarele cu ofertele tehnică și financiară trebuie să fie expediate prin e-mail la adresa: concurs@contact.md până la data de 18 octombrie 2024, ora 10:00, cu subiectul „Ofertă INSPIRED Baseline Study”. Întrebările de clarificare pot fi trimise la aceeași adresă, cu subiectul „Întrebări INSPIRED Baseline Study”, până la data de 17 octombrie 2024.

Dosarul de participare trebuie să conțină:

  1. Ofertă tehnică: Detalii despre metodologia propusă și programul de lucru (în limba engleză);
  2. Ofertă financiară: Sumele vor fi indicate în lei moldovenești, fără TVA (în limba engleză);
  3. Date generale despre expert: Portofoliu de clienți, cercetări sociologice realizate în ultimii 3 ani, copie după certificatul de înregistrare sau CV-ul expertului;
  4. CV-urile experților relevanți implicați în cercetare (în limba engleză);
  5. Scrisori de recomandare sau referință din colaborările avute în ultimii doi ani.

Pentru mai multe detalii despre studiu consultați Termenii de Referință disponibili AICI.