Ambasada SUA, Eco-Răzeni și Floare de cireș: împreună pentru bine
Astăzi, când întreaga omenire e pusă la încercare, #solidaritate și #împreună au devenit cele mai prețioase cuvinte, pline de sens și greutate, iar fiecare gest, chiar și cel mai mic, este apreciat și binevenit. Deși evenimentele de orice gen au fost anulate, antreprenorii sociali își reinventează zilnic rolurile, misiunile, pentru a supraviețui și a nu uita să ofere ajutor, acolo unde pot și unde este mai mare nevoie. Una dintre inițiativele umanitare care au prins contur în această perioadă deloc ușoară, este proiectul „Ajută eroii”, prin care oameni inimoși și solidari își asigură unii altora resurse – mâncare, joburi, venituri, fapte bune – pentru a depăși cu bine, împreună, situația în care ne aflăm.
În astfel de clipe, se văd caracterele și eroii. Atât pe vreme de pace, cât și pe vreme de restriște, bucătăria Floare de cireș Catering continuă să fie fierbinte și plină de arome seducătoare, cărora le reziști cu greu. Bucătari, ajutori de bucătar, șoferi s-au mobilizat ca să ofere ajutor prin ceea ce știu ei să facă cel mai bine – mâncare. Pe parcursul lunii mai, circa 3.000 de mese calde, livrate medicilor și personalului medical din 3 centre de sănătate din țară, care se ocupă activ de cazuri afectate și care resimt cel mai mult efectele actualei pandemii: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” din Chișinău, Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău și Spitalul Clinic din Bălți.
Implementat de Eco-Răzeni și Floare de cireș, cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Moldova, proiectul „Ajută eroii” nu e doar un prânz gratuit pentru un medic super obosit și solicitat emoțional în aceste zile grele, ci o dovadă de afecțiune. E despre sentimentul că ești respectat și apreciat pentru munca ta, e grija care vine de la un prieten pe care nu-l știi, dar te ajuta când ți-e mai greu. „Ajută eroii” este despre a oferi o masă fără preț, dar plină de recunoștință și prețuire. Iar calitatea produsului – de la ambalaj până la mâncare – e excepțională. Și asta îi face pe medici, asistenți medicali să se simtă bine că sunt oameni, ca și ei, care se gândesc la ‘’eroii’’ din primele rânduri. Dar din dar, se face… rai.