Cu sprijinul UE, A.O. C.R.D.C. promovează dezvoltarea regională!

Regiunea Cahul a fost dintotdeauna un important centru economic și cultural, cu potențial mare de dezvoltare. Totuși, pentru a valorifica acest potențial, este necesar un efort comun și parteneri de încredere.

Unul dintre aliații de încredere ai regiunii Cahul este Uniunea Europeană care în ultimii ani a finanțat, în regiune, proiecte legate de infrastructură, servicii publice și antreprenoriat. 

În același timp, Europa a sprijinit inițiativele civice și ONG-urile din regiune, ajutându-le să rezolve problemele comunității, să îmbunătățesc condițiile de trai ale oamenilor și să crească gradul de implicare al cetățenilor în rezolvarea problemelor locale. 

A.O. Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară - Promovând dezvoltarea comunitară

Împreună cu alte organizații, Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară din Cahul (A.O. C.R.D.C.) implementează inițiative în domenii esențiale pentru dezvoltarea societății.

Înființată la finele anul 2019, organizația a implementat numeroase programe de educație, inițiative comunitare și a stabilit parteneriate strategice. Astfel, a reușit să încurajeze femeile din sudul țării să se implice în procesul decizional la nivel local, a contribuit la creșterea gradului de transparență a APL-urilor, a promovat toleranța zero față de corupție, a instruit cetățenii pentru a combate dezinformarea și a stimulat gândirea critică, a format lideri comunitari, a implementat proiecte destinate tinerilor, etc. 

“Prin proiectele noastre, oferim sprijin cetățenilor și contribuim la soluționarea problemelor comunității. Activitatea noastră se bazează pe informare și capacitare, prin care ne străduim să oferim comunităților locale instrumentele necesare pentru a se dezvolta și a progresa,” a declarat Irina Bejan, directoarea executivă A.O. C.R.D.C.

De-a lungul activității sale, organizația a reușit să implementeze inițiative care au crescut conștientizarea în rândul comunității, având un impact semnificativ asupra dezvoltării acesteia.

Printre cele mai mari inițiative realizate până acum cu sprijinul UE se numără:

  1. Proiectul Integritate în educație și sănătate –a avut ca scop dezvoltarea toleranței zero față de corupție.
  2. Împuternicirea femeilor în mediul rural – care a vizat implicarea femeilor din s. Taraclia de Salcie și c. Antonești în soluționarea problemelor locale.
  3. Dezvoltarea competențelor mediatice prin metodologia OWIS – acest proiect a promovat alfabetizarea media în regiunile Cahul, Cantemir și Taraclia.

În prezent, se implementează patru noi proiecte, care de asemenea sunt finanțate din fonduri europene:

  1. Eu Impact: Campanii de sensibilizare pentru reformele și aderarea la UE în Moldova – scopul este de a crește conștientizarea reformelor în rândul cetățenilor și de a le explica beneficiile aderării la UE.
  2. Y-MEDIA: Abilitarea tinerilor prin integrare digitală și conștientizare media – acest proiect vizează dezvoltarea competențelor mediatice ale tinerilor, pentru a combate dezinformarea și a promova valorile europene.
  3. A.R.I.P.I. - Asistență și resurse pentru incluziunea și progresul individual – scopul este de a oferi educație incluzivă de calitate pentru copiii cu nevoi speciale din Crihana Veche, prin crearea unui Centru de Resurse pentru Educația Incluzivă.
  4. VOCE - Vocile Oamenilor din Comunitate pentru Educație – acest proiect împuternicește tinerii din comunități să identifice și să raporteze problemele locale prin jurnalism.

“Din 2019 până în prezent, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, am implementat 15 proiecte, cu un buget total de aproximativ 90.000 EUR, care au contribuit la dezvoltarea comunității din sudul țării,” a subliniat directoarea.” a menționat directoarea organizației.

Europa rămâne partenerul de nădejde al schimbărilor din regiune 

În ultimii ani, Uniunea Europeană a oferit ONG-urilor asistență financiară pentru rezolvarea problemelor locale și crearea oportunităților pentru grupurile social-vulnerabile din zonă.

Parteneriatul dintre UE și organizațiile non-guvernamentale este un exemplu de colaborare de succes care demonstrează că schimbările pozitive se pot realiza doar prin eforturi comune, iar proiectele inițiate astăzi vor aduce beneficii semnificative pentru generațiile viitoare.

Materialul face parte din campania de informare realizată de A.O. C.R.D.C.  în cadrul proiectului  „Moldova Assist: îmbunătățirea accesului la servicii publice de calitate și a coeziunii sociale”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova.

Template 4




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola