Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 454

frule

Învăţăm să gîndim prospectiv

Pe 23 martie anul curent, SIEDO a organizat un seminar de instruire cu profesorii de educatie civica din raionul Calarasi. Seminarul a fost desfăşurat la liceul „Mihail Sadoveanu”. Cei 18 participanţii  au avut  satisfacţia să se implice personal în procesul predării unei teme extrem de importante la educatia civica, în schimbarea mentalităţii noastre ca persoane şi cetăţeni -- formarea gîndirii prospective. 

În cele mai mici detalii, s-a analizat si s-a scos în evidenţă  consecinţele unei gîndiri retrospective cu care ne-am obişnuit şi beneficiile  gîndirii prospective nu numai în predarea la clasă, ci şi în  viaţa  de toate zilele. Descoperirea a fost atît de impresionantă încît  toţi participanţii au hotărît, urmînd  exemplul celor de la SIEDO, să-şi împărtăşească şi să aplice  noile cunoştinţe nu numai  cu elevii, ci şi cu colegii, familia, prietenii.

Totodată, majoritatea profesorilor beneficiari au conştientizat  cît  este de important să conlucreze cu ceilalţi actori din comunitate pentru a obţine  schimbarea în bine dorită. În cadrul mesei rotunde  „Şcoala democratică: uşor se  zice, cum se face?” participanţii au ajuns la concluzia că este în puterile profesorilor cetăţeni, dacă doresc, au voinţă, cunosc şi cooperează cu elevii, părinţii, funcţionarii cetăţeni să creeze un mediu  cu adevărat democratic în şcoală ca mai apoi acesta să poată fi replicat şi în societate. În acest sens, există  deja unele modele reuşite  chiar la noi, în Moldova. La propunerea profesorilor din Călăraşi, unele practici bune vor fi descrise în  buletinul de educaţie civică „Alternativa XXI”.

Activitatea a avut loc în cadrul proiectului „Educaţia civică pentru o dezvoltare durabilă democratică a Republicii Moldova” implementat de SIEDO (Societatea Independentă pentru Educaţie şi Drepturile Omului) cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola