Un grup de tineri jurnalişti au învăţat să realizeze investigaţii despre traficul de fiinţe umane şi violenţa în familie
Traficul de fiinţe umane şi violenţa în familie sunt temele, pe care le-au învăţat un grup de 20 de tineri jurnalişti în aceste zile la Chişinău.
Participanții urmează să publice propriile investigații pe blogurile personale, în presa şcolară, ziarele de tineret raionale și cele naţionale.
Violenţa în familie şi traficul de fiinţe umane sunt două dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Republica Moldova. Fiecare a patra femeie din ţară este victimă a violenţei în familie, fie fizică, sexuală, psihologică sau economică.
În perioada 2000-2008, Misiunea în Moldova a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie a identificat şi asistat peste 2.443 de victime ale traficului de fiinţe umane, numărul real al persoanelor traficate fiind însă mult mai mare.
Acţiunea face parte din proiectul „Stop TRAFICULUI de fiinţe umane şi VIOLENŢEI în familie”, implementat de către Centrul Tânărului Jurnalist din Moldova (CTJM), cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), Misiunii în Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi este finanţată de Guvernul Japoniei, prin Fondul ONU pentru Securitate Umană.
Sursa: UNIMEDIA