La Răzeni va fi creat un Centrul de (re)integrare socială pentru tinerii cu oportunități reduse, cu suportul Uniunii Europene

Cel puțin 30 de tineri, fete și băieți, din localitățile raionului Ialoveni, care, la moment, nu sunt încadrați profesional și nu urmează programe educaționale sau de formare vor beneficia de servicii sociale de calitate în cadrul unui proiect implementat de Asociația Obștească Eco-Răzeni, cu suportul Uniunii Europene și al Fundației Soros Moldova.

evenim Eco Răzeni

Prin crearea Centrului de (re)integrare socială a tinerilor cu oportunități reduse din localitățile raionului Ialoveni, AO Eco-Răzeni își propune să faciliteze accesarea, de către tineri, a serviciilor de informare, consiliere, educație extracurriculară, facilitare a accesului pe piaţa muncii, la locuinţă, la servicii medicale şi de educaţie, la servicii de formare, reconversie profesională și de orientare vocaţională. În cadrul proiectului, tinerii vor mai beneficia de activităţi de petrecere a timpului liber, precum și de masă caldă și/sau rece (în funcție de resursele disponibile), în concordanță cu nevoile individuale identificate.

„Inițiativele dezvoltate până acum de AO Eco-Răzeni au creat un impact real în comunitățile din Moldova. Sperăm că și acest proiect va servi drept exemplu de succes pentru alte localități și organizații în materie de contribuție activă la dezvoltarea unei democrații și economii funcționale la nivel local. Tinerii care nu au o ocupație pot fi o resursă valoroasă pentru comunități, deaceea investiția în viitorul lor prin intervenții eficiente este cea mai bună soluție. Fundația, împreună cu partenerii, susține organizațiile să devină piloni în crearea comunităților incluzive și prietenoase persoanelor din grupurile vulnerabile”, a spus, la evenimentul de lansare a proiectului Petru Culeac, director executiv al Fundației Soros Moldova.

Pentru civic.md

Tudor Mancaș, secretar general la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a apreciat drept binevenită inițiativa de creare a Centrului de (re)integrare socială la Răzeni, spunând că doar cu eforturi comune se va reuși reducerea numărului tinerilor dezavantajați, dezvoltarea serviciilor de integrare și facilitarea accesului lor la serviciile de care au nevoie. Reprezentantul Ministerului a reiterat angajamentul Guvernului de a deveni partenerul actorilor societății civile în soluționarea problemelor la care sunt expuși tinerii.

Noul serviciu social va activa în satul Răzeni, oficiul Eco-Răzeni, cu implicarea a 5 specialiști. Anual, circa 50 de fete și băieți aflați în dificultate, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani din localitățile raionului Ialoveni, vor beneficia de servicii sociale integrate şi facilităţi sporite de incluziune.

Serviciul va fi prestat de către AO Eco-Răzeni în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni și alți actori comunitari. „Aș vrea să cred că relațiile de colaborare fructuoasă cu AO Eco-Răzeni, stabilite de mai bine de 10 ani, vor aduce și de această dată rezultate frumoase sub aspectul implicării și participării tinerilor, inclusiv a celor din categoriile vulnerabile, la dezvoltarea comunităților raionului Ialoveni”, a menționat Mihail Silistraru, președintele raionului Ialoveni.

„Împreună cu partenerii de implementare și autoritățile publice locale și centrale (Primăria Răzeni, Consiliul raional Ialoveni, Ministerul Muncii și Protecției Sociale), ne propunem să contribuim la îmbunătățirea politicilor publice în domeniu, să dezvoltăm servicii sociale care să susțină procesul de învățare și integrare socială a tinerilor din Moldova, astfel ca cei din categoriile cu risc de excluziune să beneficieze de servicii de calitate”a concluzionat directorul executiv al AO Eco-Răzeni, Sergiu Gurău.

prezidium eco razeni

Agenda evenimentului a cuprins și o sesiune participativă – Vocea tinerilor NEET, panel de discuții cu potențiali beneficiari ai proiectului, în cadrul căruia au fost dezbătute teme de interes precum nevoile și dificultățile de angajare a tinerilor, susținerea activităților de lucru cu tinerii, standarde și metode de lucru cu tinerii, instrumente de monitorizare și impactul activităților cu tinerii.

AO Eco-Răzeni este una din cele 11 organizații care au beneficiat de finanțare la runda a doua a Programului de granturi desfășurat în cadrul proiectului „Organizațiile societății civile acționează pentru servicii sociale mai bune”, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova, în parteneriat cu Asociația Keystone Moldova și AO Institutum Virtutes Civilis. În total, în cadrul acestui proiect, 39 de organizații ale societății civile de nivel local beneficiază de granturi și de asistență calificată pentru dezvoltarea serviciilor sociale comunitare eficiente și incluzive.




PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola