Suportul Uniunii Europene va ajunge la încă șase organizații ale societății civile


Șase grupuri de inițiativă civică și organizații ale societății civile, înființate în ultimii 3 ani, vor fi susținute de Uniunea Europeană printr-un proiect destinat să ghideze și să încurajeze grupurile civice formale și informale să-și facă vocea auzită în spațiul civic actual.

Echipa proiectului „Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de People in Need Moldova, anunță rezultatele rundei a doua din proiect, în cadrul căreia au fost selectate șase organizații și grupuri de cetățeni activi.

Finaliștii sunt:

  1. Grupul Părinți implicați – copii fericiți „Amicii”
  2. Teatrul playback «Чернила»/„Ink”
  3. AO „Lăpușnița Ecoterra”
  4. Fondul de binefacere „Open Gates”
  5. AO Centrul de Consiliere și Dezvoltare Personală „RETHINK”
  6. AO Centrul de Reabilitare Vocațională „VRC-Moldova”.

Diversitatea organizațiilor selectate și a domeniilor de activitate reprezintă un indicator evident al complexității și varietății din spațiul civic autohton. Printre domeniile prioritare, specifice acestor organizații, se numără protecția mediului și dezvoltarea comunitară, incluziunea socială, drepturile persoanelor cu dizabilități, sănătate și protecție socială, drepturile copiilor, dezvoltarea personală a tinerilor, precum și drepturile femeilor. Cele șase organizații și grupuri se vor alătura altor opt organizații ale societății civile, selectate în luna august 2020, implicate deja în activitățile proiectului.

Suportul Uniunii Europene, oferit prin intermediul proiectului „Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova”, constă în ghidarea organizațiilor și grupurilor pentru a-și evalua propriile capacități și resurse, ceea ce le va permite să-și elaboreze planul strategic de dezvoltare pentru următorii 3 ani.

De asemenea, organizațiile selectate vor participa la sesiuni de instruire pe subiecte ce corespund necesităților individuale, vor avea parte de mentorat și consultare la locul de muncă. Participanții la proiect vor fi susținuți să se implice în dialoguri privind politicile, la nivel local sau național, așa încât să poată contribui la decizii mai bune în sectorul lor de activitate.

Proiectul va oferi și oportunitatea de a solicita finanțare flexibilă pentru a susține dezvoltarea organizațiilor societății civile și desfășurarea unor campanii publice, care să aducă schimbări pozitive în comunități. Vor fi încurajate parteneriatele dintre grupuri de inițiativă civică sau organizații, care împărtășesc valori și viziuni comune.

Proiectul „Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova” este unul regional, cu activități similare în Armenia, Georgia și Republica Moldova. Activitățile acestui proiect se derulează în perioada anilor 2020 – 2022.

***

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Actorii societății civile – promotori ai schimbării în țările Caucazului de Sud și Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul publicației aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.

Logo Rom UE si PIN vertical




NEWSLETTER

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular

PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la support@portal.civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale, folosiți butonul de mai jos.

Înregistrează-te

Am uitat Login-ul | Am uitat parola