Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

 

Aveți grijă de sănătatea Dvs. și a celor dragi. Spălați-vă regulat și minuțios pe mâini, respectați eticheta tusei, păstrați distanța socială și stați acasă. #Covid19 #StaiAcasa

TINERII IN ACTIUNE

Distribuie prietenilor:


aotsn.jpg

La 26 mai 2007 Asociatia Obsteasca "Tinerii din Stinga Nistrului" a organizat o actiune spontana de sensibilizare a opiniei publice nationale si internationale privind obstacolele tot mai frecvente in calea liberei circulatii a locuitorilor regiunii.

La initiativa unor membri ai organizatiei, circa 50 de tineri din Transnistria au afisat pancarde si au distribuit fluturasi celor care se deplasau intre posturile de "pacificatori" amplasate inutil in regiunea podului de la Vadul lui Voda. Fluturasii si pancardele afisate contineau un masaj prin care tinerii condamna starea de lucruri din aceasta regiune, in special lipsa conditiilor pentru libera circulatie "NU - discriminarilor", "Avem aceleasi drepturi!", "Drepturile Omului - drepturile noastre", "15 ani e prea mult!", "Transnistria - regiunea mea ! Republica Moldova - tara noastra !" ""Patria mea - Republica Moldova!" "Rusia - "DA" prieteniei si "NU" ocupatiei!".

Numeroasele posturi de "pacificatori", "vamale", de "graniceri", "securitate", etc. creaza zilnic obstacole in calea circulatiei libere a locuitorilor regiunii si a celor care o tranziteaza. Posturile respective au un singur scop - estorcarea persoanelor de sume de bani sub forma de "taxe de tranzit", "taxe vamale" etc.

Noi, reprezentantii tinerei generatii din Stinga Nistrului, condamnam categoric conditiile inumane in care suntem supusi sa traim in aceasta regiune!

Nu avem nevoie de posturi de control la Nistru, ajunge sa fim injositi la noi acasa!

Ne dorim o Moldova integra, unitara si democratica - nu avem nevoie de "rmn"!

Cerem!

- respectarea drepturilor omului !

- asigurarea liberei circulatii in tara noastra !

- inlaturarea tuturor posturilor de control !

- anularea tuturor taxelor de "tranzit".

Asociatia "Tinerii din stanga Nistrului" este o organizatie neguvernamenlata regionala, inregistrata la Cosnita in august 2005 si numara peste 200 de tineri.

In cazul in care lucrurile vor ramane neschimbate, tinerii din regiune isi rezerva dreptul de a organiza si alte actiuni similare de sensibilizare a opiniei publice nationale si internationale asupra situatiei din regiune.

Petru Bondari,

Presedintele Asociatiei "Tinerii din Stanga Nistrului"

 


Distribuie prietenilor:


logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet