Istoriile de succes ale societății civile - prezentate studenților Universității de Stat din Moldova

Sequence 01.Still006Zeci de studenți ai facultăților de Jurnalism, Științe ale Comunicării și Drept au participat la întâlnirea publică cu reprezentanții organizațiilor societății civile (OSC) din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova, la Universitatea de Stat din Moldova și a oferit un spațiu interactiv de discuții despre activitatea și rezultatele OSC-urilor în promovarea intereselor cetățenilor, dezvoltarea mass-mediei independente și implicarea persoanelor cu dizabilități în viața publică.

Directoarea Asociației V.I.P. a Telejurnaliștilor Independenți din Moldova, Alina Radu a împărtășit experiența organizației pe care o conduce, îndemnând studenții să se implice în activitățile OSC-urilor

și să participe la modernizarea țării. De asemenea, jurnalista a remarcat câteva beneficii de care dispun tinerii colaborând cu OSC-urile: experiență și creștere profesională, comunicare și networking, schimbarea societății și încredere în forțele proprii.

Un alt reprezentant al organizațiilor societății civile a fost specialistul în Relații de Muncă al Asociației MOTIVAȚIE din Moldova, Ruslan Musteață. Acesta a subliniat importanța integrării în viața socială a persoanelor cu nevoi speciale, menționând rolul Asociației MOTIVAȚIE în apărarea și promovarea persoanelor cu dizabilități, libera circulație și accesul la informație.

Laurențiu Racu, membrul Biroului Executiv al Consiliului Național al Tineretului din Moldova a făcut un apel la adresa studenților să practice voluntariatul, aducând drept exemplu propria organizație, care promovează activismul civic în rândul tinerilor. Totodată, el a enumerat oportunitățile de implicare și dezvoltare a viitorilor specialiști: schimburi interculturale în Elveția, burse Erasmus, workshop-uri și școli de vară.

La finalul întâlnirii publice, aproximativ 100 de studenți au participat la flashmobul dedicat susținerii organizațiilor societății civile, prin direcționarea a 2% din suma impozitului pe venit.

Această discuție publică a avut loc în cadrul unor activități de promovare a societății civile cu titlul „Susține ONG-ul care te reprezintă”, desfășurate în primăvara-vara anului 2018, în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 și susținut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Acțiunile vor culmina cu desfășurarea Târgului ONG-urilor, pe 9 iunie 2018, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, care va reuni cele mai active 50 organizații ale societății civile. Informații suplimentare despre MPSCS puteți afla, accesând www.fhi360.org.

Persoană de contact: Lilia Duca, 068 29 46 92, lduca@parc.md.

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola