API vă propune ediția lunii ianuarie a suplimentului ”Obiectiv European”

Asociaţia Presei Independente (API) vă propune o nouă ediție a suplimentului ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa”.

Citiți în acest număr:

Un reportaj despre locuitorii din Cocieri, dar și din alte sate ale raionului Dubăsari, care nu mai sunt trimiși la instituţiile medicale de la Criuleni sau Chișinău pentru a-și repara dinţii sau pentru a efectua un examen de ultrasonografie. Cu banii Băncii Mondiale, a fost construit din temelie Oficiul Medicilor de Familie (OMF) din localitate, iar cu cei oferiți de UE instituţia medicală a fost dotată cu echipament modern și cu mobilă.

Într-un alt articol sunt explicate prevederile Legii concurenței în R. Moldova. Din dorinţa de a câștiga contracte publice, mulţi agenţi economici încalcă atât normele sanitare, cât și pe cele ale concurenţei loiale. Totodată, legile ce reglementează acest domeniu rămân preponderent niște prevederi teoretice. Prin asta și se explică, bunăoară, faptul că până în prezent nu a fost sancţionat vreun agent economic implicat în așa-zisul „scandal al licitaţiilor trucate”, de acum două luni, când sute de copii de la grădiniţele din capitală au fost hrăniţi cu produse alterate. Pentru comparație, sunt analizate și prevederile legislației române.

În articolul ”10 ani în UE”, puteți citi realizările și provocările României de când a aderat la Uniunea Europeană. Primii zece ani în UE le-au adus românilor mai multe avantaje. Este vorba, înainte de toate, de libertatea de mișcare și de accesul la piața muncii, chiar dacă țări precum Marea Britanie și Olanda i-au acceptat pe angajații români abia după șapte ani de la aderare. Migrația românilor pare să fie unul dintre cele mai controversate subiecte atunci când se vorbește despre efectele post-aderare a țării la UE.

Despre cei zece ani ai României în UE, precum și despre situaţia la zi din regiune, citiți într-un interviu cu dl. Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de știinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative din București, președinte al Asociației „Pro Democrația” și un observator fidel al vieţii sociale și politice românești.

Suplimentul apare cu suportul financiar al National Endowment for Democracy (NED) și promovează ideile și valorile democratice în regiunile Moldovei. Publicaţia cuprinde reportaje, interviuri, analize care vor explica obiectivele Uniunii Europene, punând accent pe proiectele finanțate de UE în Republica Moldova, în special în zonele rurale și combaterea miturilor despre UE și integrarea europeană.

Proiectul va dura până în martie 2017. În această perioadă, sunt editate opt ediţii lunare ale suplimentului care sunt inserate în 17 ziare locale și naționale de limba română și rusă, cumulând un tiraj de 75 mii exemplare. Totodată, pe 10 portaluri informative de limbă română și rusă sunt publicate articole ce abordează integrarea europeană, inclusiv practicile comunitare şi asistenţa pentru Republica Moldova.

De asemenea, suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” este publicat pe pagina web a API și pe site-urile instituțiilor media partenere și ale organizaţiilor care promovează valorile democratice. Un tiraj limitat al suplimentului este tipărit şi pe hârtie.

Accesaţi pagina web www.api.md şi descărcaţi gratuit suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” Link direct: http://api.md/page/ro-obiectiv-european-99

Pentru mai multe detalii, contactați-o pe Diana Lungu, Coordonatoare comunicare API, la numărul de telefon 0 22 210602 sau la adresa de e-mail diana.lungu@api.md

”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” nr. 5 (29)

”Объектив Европа: Поговорим о Европе” 5 (29)

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola