Membrii ecocluburilor scolare isi perfectioneaza maiestria
Circa 75 elevi si profesori, membri a ecocluburilor scolare, din 19 institutii de invatamint din raioanele Gloden si Riscani au participat in perioada iulie-august la scoala ecologica de vara organizata in cadrul proiectului “Prutul, apa vie”. Activitatile au avut menirea de a dezvolta abilitatile tinerilor ecologisti in organizarea campaniilor de sensibilizare a semenilor, dar si adultilor in domeniul valorificarii eficiente a resurselor de apa si energie, reducerea poluarii cu deseuri menajere a mediului ambiant. Scoala de vara si-a realizat lucrarile in s. Duruitoarea Veche, unde cu sprijinul REC CEE si alti perteneri internationali a fost consruita o tabara cu 16 locuri, dotata cu sisteme ecologice – colectoare solare de apa si aer, zona umeda de canalizare, ceea ce a permis ca instruirea sa poarte un caracter practic. Tinerii ecologisti au avut parte si de 2 excursii de neuitat. Prima - spre cascadele si pestera Duruitoarea Veche, ce dateaza din epoca de piatra, cea de a doua – la Stinca Dragostei, care in zilele senine ofera o priveliste deosebita de zeci de kilometri a zonei Prutului de mijloc.
La inceputul lunii septembrie circa 80 de ecologisti din Moldova si Romania vor participa la intrunirea eco-turistica "Prutul care ne uneste", care se va desfasura in tabara de agrement "Vulturas" din r. Riscani.
Proiectul este sprijinit de Centrul Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est in cadrul proiectului “Sustinerea organizatiilor societatii civile de mediu din Republica Moldova si Belarus (SECTOR)” din mijloacele financiare a Agentiei Suedeze de Dezvoltare si Cooperare Internationala (SIDA)
Pentru mai multe informatii prutapavie.wordpress.com