Sâmbătă, 23 martie, participantele LeaderSHE de la Chişinău au avut oportunitatea să o cunoască pe Tatiana Lujanskaya, preşedintele Asociaţiei obşteşti "Alianţa Eficienţă Energetică şi Regenerabile". Apoi, împreună cu profesorul în sociologie şi studii gender, Catherine Douillet au discutat despre perspectivele de manifestare ale femeilor pe plan global.
Prin propriul exemplu, Tatiana Lujankaya demonstrează în fiecare zi că o femeie are loc în orice domeniu, inclusiv în energetică. Numeroasele sale activităţi nu fac decât să confirme calificativul de "winner by definition". Prin ambiţia şi feminitatea sa, Tatiana Lujanskaya a reuşit să capteze atenţia participantelor din primele clipe ale sesiunii. Invitata s-a antrenat într-o discuţie amicală cu participantele LeaderSHE.Astfel, s-a discutat de toate, de la prezentarea unor statistici privind sectorul energetic până la acordarea de sfaturi pentru viitoarele gospodine.
Ambasadoarea LeaderSHE, Tatiana Lujankaya le-a îndemnat pe fete să vizualizeze soluţiile, şi nicidecum să nu se oprească la problemă. Ea a subliniat importanţa aliaţilor şi a planificării în carieră şi a ţinut să precizeze că "luxul este libertatea de a alege".
Apoi sesiunea a continuat în compania profesorului universitar de origine franceză, Catherine Douillet. Trainerul le-a provocat pe liceene la un dialog despre imaginea femeii promovată de mass media şi despre perspectivele ei de manifestare pe plan global. Apoi s-a trecut la un exerciţiu practic. Trainerul le-a rugat pe fete să-şi facă autoportretul şi să stabilească trei trăsături fizice pe care le apreciază la sine şi trei care nu le plac. Acest joc s-a dovedit uşor pentru unele şi mai complicat pentru altele. În tot cazul, exerciţiul a avut rolul de evaluare, dar şi de o cunoaştere mai bună a celor din jur.Sesiunea s-a încheiat cu vizionarea unor secvenţe din filmul "Miss Representation" şi o discuţie bazată pe ideile abordate în film.
Următoarea sesiune "LeaderSHE - Young Women Leaders Academy" de la Chişinău se va desfăşura pe 6 aprilie.
Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO "CAAP" cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.
Alte articole de la acest autor: