frule

Participantele LeaderSHE, ediţia II şi-au lansat primele proiecte

„Sănătatea are gust” şi  Şcoala de lideri locali „Viitorul” sunt primele două proiecte realizate în cadrul sub-programului „Dezvoltare comunitară”. Prin evenimentele de lansare, la Chişinău şi Anenii Noi, participantele LeaderSHE au dat startul la un proiect despre modul sănătos de viaţă şi altul pentru  viitorii lideri locali  din Anenii Noi.

Societatea civila in ImaginiElena Tumanov, Carolina Dogaru, Irina Zuza și Cătălina Cazacu au lansat vineri, 15 martie  proiectul  „Sănătatea are gust”. Potrivit liceenelor, proiectul va avea drept scop creearea unei comunităţi în care se va promova modul de viaţa sănătos. La evenimentul de lansare au venit să le susţină atât mentorii cât şi colegele şi întreaga echipa LeaderSHE. Din prima ediţie proiectul a adunat peste 40 de persoane interesate şi dornice să cunoască mai multe despre alimentaţia corectă. Jurnalista, Maria Marian şi Alexandru Carapostol – bucătar- șef  la un restaurant din Chișinău au fost primii invitaţi care au povestit despre reţeta unui mod de viaţa sănătos. 

Carolina Dogaru,  una dintre organizatoarele evenimentului, a spus că  acest gen de întâlniri va avea loc periodic „ preconizăm să aibă loc o dată la două săptămâni, în cadrul căruia vom invita medici, nutriţionişti, sportivi  şi bucătari”.În timp ce la Chişinău, organizatoarele proiectului  „Sănătatea are gust” făceau totalurile evenimentului şi deja se gândeau la invitaţii pentru următoarea întâlnire, încă un proiect aştepta să se lanseze.

În dimineaţa de sâmbătă, 16 martie   la Consiliul raional din Anenii  Noi alte patru participante LeaderSHE lansează  Şcoala de lideri locali „Viitorul”. Ana Îndoitu împreună cu  Aurelia Mardare, Cristina Nunu şi Maricica Caraiman dau startul unui proiect pentru tinerii din trei licee din Anenii Noi. Susţinute dLeaderSHE, cele patru liceene au scris  proiectul şi au găsit finanţare de la Corpul Păcii.

Ana Îndoitu relatează „inspiraţia a venit de la LeaderSHE, pentru că conceptul este special şi fiind implicată, mi-am dat seama cât de bine funcţionează. Fiind din Anenii Noi, am înţeles că noi, tinerii din suburbie  nu avem atât de multe oportunităţi  şi cred  că este nevoie să investim în tinerii care au  dorinţa să înveţe”.Marcată de aceiaşi idee,Maricica Caraiman  completează „prin exemplele de succes de la LeaderSHE, am înţeles că şi noi putem face ceva,  că Moldova are nevoie de contribuţia noastră, cred că acest proiect este binevenit şi dacă avem succes atunci ajungem şi la Călăraşi, localitate de unde vin eu”.

Aşadar, graţie la patru liceene, participante LeaderSHE peste 30 de tineri din Anenii Noi vor învăţa în următoarele două luni să scrie proiecte şi vor beneficia de  traininguri de dezvoltare personală. Olga Melniciuc, managerul de proiect LeaderSHE, prezentă la ambele evenimente de lansare  nu şi-a ascuns bucuria pentru realizările participantelor  „fetele sunt foarte bravo şi sunt mulţumită de rezultatele lor, pentru că acum, văd că munca noastră nu este în zadar. Avem rezultate concrete, s-au lansat deja două proiecte şi sper să mai avem alte proiecte”.

În curând, alte participante ale Academiei LeaderSHE de la Chişinău şi Comrat urmează să lanseze şi alte proiecte.

1121131 1

 

 

 

 

 

Acest proiect este implementat de INVENTO şi AO “CAAP” cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova prin intermediul Programului de Granturi pentru Democraţie din reusele acordate de Guvernul SUA.



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola