Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 165

Mai multa transparenta in cadrul judecatoriilor din Ialoveni si Anenii-Noi!

Transparenta si responsabilitate in activitatea judecatoriilor, respectare a principiului „usilor deschise" a proceselor de judecata, incidenta redusa a actelor de coruptie - aceste obiective sunt propuse spre realizare in raioanele Ialoveni si Anenii-Noi. Actiunile se vor desfasura in cadrul Proiectului „Parteneriat anti-coruptie si Campania de promovare a eforturilor anti-coruptie in mediul rural".  Campania recent demarata va dura 13 luni si este initiata de ONG Initiativa Social-Rurala (ISR) cu sprijinul financiar al Guvernului Statelor Unite.

Pe parcursul campaniei date se vor monitoriza curtile de judecata din raioanele Ialoveni si Anenii-Noi. Vor fi raportate publicului larg, cit si membrilor sectorului judiciar, constatarile expertilor privitor respectarea principiilor publicitatii si transparentei ce-ar trebui sa insoteasca orice act de justitie.

In caz ca vor fi identificate lacune vor fi elaborate si inaintate recomandari. Pentru efectuarea monitorizarii vor fi analizati indicatori de genul:-   accesul publicului la procesele de judecata; disponibilitatea informatiei pentru public despre sedintele de judecata planificate inainte cu 3 zile (calitatea informatiei); si-   existenta sau nu a procesului-verbal in cazul sedintelor de judecata „cu usile inchise" care este prevazut de lege; si desfasurarea procesului de judecata in sali special amenajate.

Institutiile mass-media vor fi implicate in diseminarea rezultatelor obtinute pe parcursul implementarii proiectului, de asemenea, va fi desfasurata o campanie de sensibilizare a opiniei publice incluzind distribuirea materialelor informative, talk-show-uri radio.

Aceste activitati au menirea de a sprijini dezvoltarea parteneriatelor intre institutiile societatii civile, mass-media, instantele de judecata pentru lupta impotriva coruptiei si de a intensifica procesul de sensibilizare a opiniei publice.In cadrul proiectului, pe linga activitatile de monitorizare a instantelor de judecata, vor fi organizate seminare cu participarea membrilor societatii civile, agentilor economici si functionarilor publici din satele acestor 2 raioane.

Participantii vor fi informati si instruiti cum sa recunoasca si sa lupte impotriva actelor de coruptie, cum sa scrie o petitie.  

Proiectul „Parteneriat anti-coruptie si Campania de promovare a eforturilor anti-coruptie"  a inceput in Februarie 2008 si este implementat cu suportul Programului Consolidarea Capacitatii de Monitorizare a Societatii Civile in Moldova" (SCSMCM), beneficiind de grantul acordat de Guvernul Statelor Unite prin Corporatia  Provocarilor Mileniumului si administrat de Agentia  Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID).

SCSMCM este implementata de Academia pentru Dezvoltare Educationala (AED)..  

Persoana de contact:     

Maria Brodesco, director de proiect ISR

Tel/Fax: +373 268-37-361, 79471568

E-mail: mariabrodesco@yahoo.com

 

 

 

Alte articole de la acest autor:



PORTALUL INFORMATIONAL CIVIC.MD

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Toate anunțurile și articolele sunt adăugate de către membrii comunității. Dacă aveți îngrijorări sau dubii față de un material apărut pe site expediați-ne un mesaj la administrator@civic.md.

Administrația portalului va șterge orice material care instigă la ură sau violență.
Utilizaţi informaţia din acest site pe propriul risc!

Hostingul pentru portalul CIVIC.MD este oferit gratuit de compania Starnet

 starnetlogo

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola