COMUNITATILE DIN MOLDOVA SE MOBILIZEAZA PENTRU A LE OFERI COPIILOR CONDITII MAI BUNE

Comunitatile din Moldova se mobilizeaza pentru a le oferi copiilor conditii mai bune de educatie in scoli si gradinite. 105 din 195 de proiecte reprezentative ale grupurilor de initiativa, finantate de catre Programul de Dezvoltare Participativa a Comunitatilor din R. Moldova (CPP), au fost implementate in institutiile de invatamant. Valoarea totala a acestora este de 10,8 mln lei, se arata intr-un comunicat de presa al CPP, citat de Info-Prim Neo.

CPP ofera comunitatilor posibilitatea de a alege problema pe care o considera stringenta si ii asista in rezolvarea acesteia. Potrivit specialistului superior de program, Victor Banariuc, cel mai des cetatenii aleg drept prioritate problemele care tin de conditiile de instruire a copiilor si sanatatea lor.

Cu suportul Programului, membrii comunitatii, in parteneriat cu administratia publica locala si sectorul privat, au reusit sa faca reparatii, lucrari de constructie, actiuni de amenajare a teritoriului s.a., in 79 scoli si 26 gradinite. De asemenea, unele institutii de invatamant au fost dotate cu echipamentul tehnic necesar, inclusiv computere.

Datorita unui astfel de proiect, implementat in orasul Soroca, copiii cu disabilitati de la gradinita nr. 13 si Centrul de zi €žIcar" au un teren de joaca amenajat, adaptat la necesitatile lor. Potrivit liderului grupului de initiativa, Anastasia Cojuhari, oamenii din comunitate sunt in masura sa faca fata problemelor locale. Inainte, copiii nu aveau unde sa se joace si nici nu prea ieseau afara, acum ei simt ca sunt ca si ceilalti copii si se pot dezvolta normal, spune Anastasia Cojuhari.

CPP este un program de cinci ani pentru sporirea constiintei civice si promovarea participarii cetatenesti. Programul este finantat de catre Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si administrat de catre Consiliul pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX).

Sursa: Info-Prim Neo 

 

 



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola