Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 62

Clubul international al femeilor din Moldova a impartit banii colectati la Targul de iarna 20

Zece organizatii de caritate din R. Moldova vor beneficia din partea Clubului international al femeilor din Moldova (CIFM) de granturi pentru implementarea proiectelor sociale. Suma totala a asistentei este 8,5 mii USD. Banii au fost colectati in timpul Targului de iarna 2006.

Presedintele CIFM , Sara Kirby, sotia ambasadorului SUA in R. Moldova, a mentionat in cadrul ceremoniei de inmanare a certificatelor de grant, ca beneficiarii au fost selectati in urma unui concurs la care au participat 34 de solicitanti. Castigatorii au demonstrat aptitudini manageriale si creativitate.

Granturile au fost oferite pentru sustinerea categoriilor vulnerabile de populatie. Organizatiile de caritate vor deschide crese pentru copiii mamelor solitare si vor amenaja terenuri de joc in localitatile rurale. De asemenea, vor fi reparate mai multe case de cultura. Vor fi procurate medicamente si produse igienice pentru femeile din penitenciare si nou-nascutii acestora.

Potrivit presedintelui Comitetului pentru granturi CIFM, Kyra Buchko, pentru unul dintre beneficiarii de grant - Asociatia Orbilor din Moldova, banii vor fi colectati in urma unui alt eveniment de caritate, preconizat pentru 11 mai la Centrul international "Moldexpo". Asociatia isi propune sa procure proteze oculare pentru copii, ajutandu-i sa se integreze mai facil in societate.

CIFM activeaza din 1997, perioada in care a reusit sa colecteze in scopuri caritabile peste 90 mii USD.

Sursa: Info-Prim Neo

 

 


Distribuie prietenilor:


logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet