MAI MULTE INSTITUTII MEDIA DIN R.MOLDOVA VOR FI MONITORIZATE ZILNIC DE EXPERTI

Pe parcursul a 15 luni, incepand cu luna octombrie, mai multe institutii media din Moldova vor fi monitorizate zilnic de catre experti nationali si internationali in scopul evaluarii implicarii acestora in combaterea coruptiei, dar si in promovarea unei guvernari democratice, a transparentei economice si a responsabilitatii Guvernului in combaterea coruptiei. Proiectul a fost lansat miercuri, 26 septembrie, si va fi realizat de Centrul Independent de Jurnalism (CIJ).

Potrivit directorului CIJ, Corina Cepoi, monitorizarea se va efectua in cadrul proiectului €žReflectarea fenomenului coruptiei in mass-media", inscris in sirul de activitati ale componentei Consolidarea Capacitatii de Monitorizare a Societatii Civile din Moldova a Programului Preliminar de Tara.

Scopul acestui Proiect este imbunatatirea calitatii jurnalismului de investigatie, eficientizarea eforturilor de combatere a corutiei in structurile guvernamentale si neguvernamentale. In cadrul monitorizarii va fi analizat modul in care mass-media reflecta fenomenul coruptiei si actiunile intreprinse intru combaterea acestui flagel. Jurnalistii vor fi incurajati sa
respecte standardele jurnalismului de calitate.

In lista propusa pentru monitorizare se inscriu posturile de televiziune Mooldova 1 si NIT, posturile de radio Antena C si Vocea Basarabiei, ziarele Timpul de dimineata, Jurnal de Chisinau, Ziarul de Garda, Moldova Suverana, Nezavisimaia Moldova, etc. Operatorii care vor monitoriza presa, vor fi instruiti de o echipa de experti, spune Corina Cepoi.

Unul dintre experti, Rastislav Kuzel, presedintele Asociatiei civile MEMO-98 din Slocacia, a declarat ca, datorita jurnalistilor, in Slovacia au fost eradicate mai multe cazuri de coruptie de rezonanta. El spera ca si jurnalistii moldoveni vor demonstra ca nu sunt indiferenti la cazurile de coruptie si se vor implica in procesul de distrugere a acestui fenomen.

Programul Consolidarea Capacitatii de Monitorizare a Societatii Civile din Moldova este finantat de Guvernul SUA prin intermediul Corporatiei Provocarile Mileniului si este administrat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Interationala (USAID). Programul este implementat de Academia pentru Dezvoltare Educationala (AED) cu sustinerea tehnica din partea Consiliului pentru Cercetari si Schimburi Internationale (IREX). Bugetul proiectului administrat de CIJ este de 75 mii de dolari.

Sursa: Info-Prim Neo

 

Mai multe aici

 

 



Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola