3deBine.md - prima platformă online dedicată producătorilor locali din Moldova!



În 2022, Elizaveta Dulgheru, o tânără mămică din Ungheni, pasionată de antreprenoriat social, a pornit într-o misiune specială! Misiunea Trei de Bine!

Eu4Youth

 

 

Trei de Bine este o invitație la consum mai responsabil și platformă de acces la produse locale.

  • Un bine pentru oamenii care vor o relație armonioasă cu produsele pe care le cumpără, pentru oamenii care vor să se hrănească și să se îngrijească cu produse cât mai nutritive, cât mai naturale și pe cât posobil să fie și locale.
  • Un bine pentru oamenii harnici, care lucrează în grădini, pe câmpuri, în bucătării sau în fabrici și au grijă să avem pe masa toate câte ne dorim, pentru antreprenorii care creează locuri de muncă, plătesc taxe și contribuie la dezvoltarea economiei locale.
  • Un bine pentru natura care ne dăruiește din roadele ei și din puterea ei vindecătoare.

3 De Bine este o întreprindere socială înființată cu suportul Uniunii Europene, în cadrul proiectului EU4Youth Social Innovation - a strategic partnership - care a oferit tinerilor din Moldova oportunități de training, finanțare și mentorat în domeniul antreprenoriatului social. Valoarea grantului oferit prin proiect a fost de 7.500 euro. Proiectul a fost implementat în Rep. Moldova și Ucraina, în perioada februarie 2020 - martie 2023 și a urmărit să dezvolte antreprenoriatul social în rândul tinerilor,ca soluție pentru creare de locuri de muncă, incluziune și reducerea inegalităților.

Eu4Youth

Trei de Bine este o afacere socială, ceea ce înseamnă că cei are cumpără de la această întreprindere susțin misiunea socială asumată prin statut, respectiv: protecția apelor și solului, suport pentru micii producători locali și încurajarea alimentației sănătoase.

Descoperă povestea video aici.