#antiARTFest 2021 ediția a IV-a la Anticafeneaua din Bălțicivic.art fest IV

 

Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret „CRAT” din cadrul DÎTS municipiul Bălți  în parteneriat cu AO CIDP Anima, a implementat inițiativa ” #antiARTFest 2021 ediția a IV-a”. Proiectul a fost implementat cu suportul TdH din sursele alocate de Fondul Comun, în cadrul proiectului ”YouCreate”.

Inițiativa a avut drept scop crearea unui spațiu de socializare și promovare a tinerilor prin artă. În perioada iunie – august 2021, curtea CRAT a fost reamenajată cu implicarea voluntarilor și a specialiștilor Centrului. Spațiul a fost ornamentat cu luminițe colorate, scaune pentru odihnă la umbra arbuștilor de iasomie, organizarea spațiului cu flori. Pentru a asigura desfășurarea activităților la aer liber a fost instalată o scenă cu acoperiș.

Spațiul nou creat este întitulat ca ”Cartierul Tinerilor” și va oferi spațiu pentru activități la aer liber pentru toți, în special pentru tineri.

Spațiul dat a fost lansat în data de 27 august 2021 cu desfășurarea evenimentului #antiARTFest 2021 ediția a IV-a. Evenimentul a avut o durată de cca 3 ore la aer liber. AntiARTFest-ul a adunat în total cca 60 persoane – copii, părinți, bunici, tineri. Activitatea a prezentat 3 platforme de comunicare și promovare a ideilor și necesităților tinerilor în municipiu. 

Prima platforma – Expoziția de picturi și fotografie tematică a adunat lucrări a 7 tineri. Acestea au fost expuse pe schevalette în curtea CRAT, la acces deschis pentru toți vizitatorii evenimentului. La a doua platformă s-au implicat 7 tineri la Teatru Forum care a fost prezentat pentru toți oaspeții Festului.  Cea de a treia platformă a contituit evoluarea pe scenă a tinerilor amatori în muzică. Astfel au evoluat pe scenă 3 tineri, care au cântat live vocal și instrumental.

Evenimentul a adunat locuitorii municipiului Bălți, echipele de implementare a inițiativelor, voluntarii și echipa de specialiști CRAT. #antiARTFest este implementat a patra oară de către CRAT/Anticafeneaua din Bălți și CIDP Anima. În vara 2021, echipele CRAT și Anima au reușit să implementeze 2 ediții a evenimentului #antiARTFest.  Evenimentul vine să răspundă la necesitatea tinerilor de a avea un spațiu de socializare și dezbatere a ideilor și necesităților, spațiu de promovare a soluțiilor a menționat coordonatoarea voluntarilor CRAT_Pascal Inga.

Pentru prima dată am lansat acest eveniment acum 2 ani și de atunci am adus pe scena #antiARTFest-ului mai bine de 100 tineri talentați în artă – muzică, desen, fotografie, teatru. Este un eveniment de suflet al Anticafenelei, și cu drag vom continua anual implementarea acestuia, a menționat directorul interimar CRAT Mihalcean Nonna.

Urmăriți agenda activităţilor pe https://www.facebook.com/anticafeneabalti/