Tineri activi



Moldova noastră are cu ce se mândri. Are tineri dornici să se implice în orice activități, tineri cu entuziasm,tineri activi. Cunosc o domnișoară  care  mereu e implicată în diferite proiecte. Se numește Cristina și este elevă în clasa a xll-a la liceul din comuna Rublenița, Soroca.

Este greu să faci voluntariat în localitățile rurale, ai parte de mai puțin  sprijin. Totuși, dacă există ambiție și dorință, le reușești pe toate.

Știu că activezi la Consiliul Tinerilor din localitate, ce activități desfășurați acolo?

- Da, activez în acest consiliu deja de 4 ani. Consiliul nostru în primul rând se ocupă de organizarea seminarelor cu tematică interesantă pentru tinerii din localitate. La fel, noi organizăm concursuri, tvc-uri, mese rotunde.

Care sunt activitățile recente ale Consiliului Tinerilor din Rublenița?

- Ne mândrim mult că am  reușit să adunăm bani pentru un elev bolnav din liceul nostru. O mare realizare a noastră este și colectarea fondurilor pentru contruirea unei  fântâni în sat. Mai  ajutăm periodic bătrânii din sat la treburila casnice.

În localitățile rurale, tinerii  se confruntă cu diverse probleme, ce probleme se întâlnes în rândul tinerilor din localitatea ta?

-  Tinerii din satul meu au mai multe probleme.În primul rând de câțiva ani nu avem o sală de sport și de festivități.Nici centre de agrement nu prea avem. Suntem norocoși că localitatea noastră e aproape de centrul raional și tinerii  frecventează diferite centre. În general tinerii din sat sunt activi și se implică în rezolvarea problemelor pe care au.

Spune-mi te rog, ce te motivează să faci voluntariat?

- În primul rând sunt o persoană energică  și trebuie să-mi consum energia. Plus la asta primesc satisfacție atunci când fac ceva bun pentru cei din jurul meu.

-La final, un mesaj pentru toți t semenii tăi.

- Tinerilor le doresc să muncească pentru a-și atinge scopurile. Doar prin greutăți ajungi spre stele. Per aspera ad Astra!!

Am primit o plăcere să discut cu Cristina, una din cele mai active tinere din raionul Soroca... E bine când sunt în jurul tău asemena oameni, de la care te molipsești de energie și optimism