Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6570

Tatuaje simbolice pentru o cauză nobilă

Interviu cu Victoria Ulinici, membră a proiectului de caritate"Let's make a change"

41281_1473844179139_1624710327_1173596_7001239_n_copy_copy

Victoria este o persoană energică, interesantă şi plină de viață. Am stat cu ea la o ceşcuţă de vorbă, timp în care am reușit să obțin informații impresionante despre lucrurile mărețe din viața ei. Am rămas plăcut surprinsă când am ascultat povestea acestei eroine. Mai multe detalii aflați în interviul ce urmează:

Sunt curioasă să aflu ce reprezintă acest proiect de caritate Let’s make a change” și cum a început totul?

Totul a început la școala de vară “Wave Week Moldova” organizată de “SparkTheWave” din USA. În cadrul ei, pe lângă prieteni noi și voie bună, am învățat cum să ne organizăm un proiect de voluntariat, cu toate detaliile necesare pentru a reuși. La sfârșitul programului, toți delegații ne-am ales cu un proiect de caritate. Inițial, eu cu echipa ”Let’s make a change” doream să realizam o acțiune în domeniul ecologiei, însă dupa mai multe discuții, am hotărat să ajutăm o familia nevoiașă și niște copii cu dizabilități.

Cine sunteți voi și care este misiunea voastră?

Suntem șase tineri energici, care inspirați de STW și de dorința de a face o schimbare în societatea noastră, ajutăm familia Sandu din satul Horăști,Ialoveni. Această familie este constituită din Ana Sandu(mamă solitară), doi copii biologici, patru copii adoptați și mama Anei de 70ani. Zi de zi, Ana se luptă de una singură pentru a întreține familia, iar casa în care locuiesc se află într-o condiție deplorabilă și necesită reparație. Când am aflat de acest caz, îndată ne-am hotărât să-i sărim în ajutor, prin colectări de donații.
Concomitent cu această acțiune, noi dorim să redăm zâmbetul pe fața copiilor cu dizabilități motorii din Școala Internat, Hîncești. Strângem și pentru ei donații precum jucării, cărti, hăinuțe, iar când va sosi ziua să mergem la ei, vom petrece cât mai mult timp acolo.

De ce ați ales anume ” tatuajele simbolice pentru o cauză nobilă”, și spune-ne dacă oamenii acceptă această provocare?

Pe lângă donații, avem nevoie de bani pentru proiectul nostru. De aceea, am hotărât să organizăm acțiuni ce ar atrage lumea. Din motiv că avem în echipa noastră membri care se pricep de minune la desen, și deoarece majoritatea oamenilor sunt atrași de tatuaje, am decis să le împlinim dorința, prin aplicarea unor tatuaje simbolice pe piele. Oamenii au fost tentați de modelele noastre, în special copiii și adolescentele, cărora le fugeau ochii după toate exemplele, și nu se puteau decide, iar când au aflat că facem această acțiune pentru un act de caritate, au vrut și mai mult să se implice.

Care este feedbackul din partea celor care văd ce faceți?

Majoritatea oamenilor sunt receptivi la ceea ce facem și ne susțin mult atât cu participarea directă, cât și cu un sfat bun pentru realizarea proiectului cu success. Inițial am fost șase membri, acum suntem mai mulți și șansele de a reuși sunt și mai mari.

Vorbește-ne despre realizările voastre și ce urmează să organizați?

Până acum am reușit sa organizăm două evenimente cu aplicare de tatuaje și două offline-uri de strângerea donațiilor, dintre care la unu am invitat trupa “The Guests” pentru a ne cânta și a sensibiliza lumea din jur.

În continuare dorim să organizăm un târg de brățari handmade(confecționate de noi), pictarea pe față de Halloween și multe alte offline-uri distractive. Credem mult în ceea ce facem, iar ideile creative de sensibilizarea oamenilor nu încetează sa apară.

Ai putea să-ne spui 3 lecţii de viaţă pe care le-ai învăţat raportându-te la acest proiect?

Mi-am dat seama că în loc să-mi pierd timpul la calculator, pot să-l folosec în mod rațional, contribuind la fericirea celor mai puțin norocoși în viață. Dacă pot,de ce nu?Plus primesc o nemărginită satisfacție lăuntrică după fiecare eveniment organizat. Chiar dacă sună prea ordinar, totuși susțin cu multă tărie că fiecare faptă bună va fi răsplătită până la urmă.

Crezi că în R.M există interes pentru voluntariat din partea tinerilor?

Cu câțiva ani în urmă, în Republica Molodova, voluntariatul nu era într-atât de dezvoltat precum în alte țări sau tinerii erau mai puțin informați despre aceste acțiuni. Acum, însa, mă bucură faptul ca văd mulți cunoscuți, prieteni, rude care fac parte dintr-un ONG sau participă la diverse acte de caritate. E nevoie de ceva timp, ca tinerii să înțeleagă importanța voluntariatului în viața socială.

Ce ai a zice cititorilor care doresc să se implice în activitățile voastre?

Toți doritorii de a se implica în proiectul nostru sunt mai mult decât bineveniți. Echipa ” Let’s make a change” se mărește cu fiecare eveniment organizat iar dacă vrei să iai parte și tu la desfășurarea activităților intră pe pagina noastră de facebook “Let’s make a change” și află mai multe despre noi!

Pe lângă faptul că vei contribuie la un act de caritate, vei mai avea parte și de multă distracție, porții de zâmbete și soare, deoarece avem un colectiv prietenos și creativ.

Realizat de Daniela Caraiman

 

Autentificare/Creare cont

Folosiți câmpurile de mai jos pentru a vă loga într-un cont existent.

Folosiți butoanele sociale pentru a vă loga într-un cont existent sau pentru a deschide un cont nou. Pentru a crea un cont nou fără rețele sociale folosiți linkul de aici

Am uitat Login-ul | Am uitat parola