Strategia de dezvoltare a Poliției din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități



Implementarea „Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020” este în vizorul societății civile și a comunităților persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova. Monitorizarea se desfășoară în cadrul proiectului „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități”.

Proiectul, care se află pe ultima sută de metri a implementării, și-a propus drept scop să contribuie la evaluarea „Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020” din perspectiva accesibilității fizice a sectoarelor de poliție și a accesibilității informaționale pentru diferite categorii de persoane cu dizabilități. Astfel, organizațiile partenere și-au propus să realizeze:

  • Auditul accesibilității a 50 de sectoare de poliție din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I și II, inclusiv din UTA Găgăuzia, municipiile Bălți și Chișinău,
  • Auditul paginilor/sub-paginilor și a paginilor conexe ale poliției,
  • Focus-grup cu participarea a 15 persoane cu dizabilități de vedere,
  • Focus-grup cu participarea a 15 persoane cu dizabilități auz și interpreți în limbaj mimico-gestual, 
  • Focus-grup cu participarea a 10 persoane cu dizabilități locomotorii,
  • Elaborarea unui sondaj de opinie on-line cu participarea a circa 100 persoane cu dizabilități din Republica Moldova,
  • Elaborarea și difuzare a unei ediții speciale a buletinului electronic „Pro Accesibilitate, Pro Incluziune, Pro Democrație” etc.

Acces Politie nr.1 foto

Proiectul este realizat în perioada 27/07/2020 – 27/11/2020 și are un buget de  € 7,565.91.

Rezultatele proiectului vor fi diseminate în perioada imediat următoare prin intermediul a 4 emisiuni la RADIOVISION – post de radio on-line al comunității persoanelor cu dizabilități; unei conferințe de presă, mesei rotunde de evaluare a proiectului și a comunicatelor de presă.

Proiectul „Analiza accesibilității fizice și informaționale a sectoarelor de poliție din perspectiva comunității persoanelor cu dizabilități” este implementat de către Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Surzilor din Republica Moldova, Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova, Clinica Juridică Universitară din Bălți, RADIOVISION și Centrul Național de Informare și Reabilitarea a Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Pentru informații suplimentare: Victor Koroli, Director Proiect, +373 69252453, vkoroli@gmail.com

Acest proiect  este implementat cu ajutorul Asociației Promo-LEX și cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Opiniile exprimate sunt este responsabilitatea exclusivă a organizatorilor și participanților și nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și a Uniunii Europene.