17 mai - World Information Society Day



La 27 martie 2006 Asambleea Generala ONU a adoptat o Rezoluție prin care declara data de 17 mai - Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Această zi este sărbătoarea profesională a programatorilor, administratorilor de rețea, web-designerilor, redactorilor publicațiilor on-line, precum și a tuturor celor angajați în domeniul tehnologiilor informaționale.

Tehnologiile informaționale au schimbat radical fața civilizației. A crescut simțitor rolul și locul informației în viața omului, oferindu-i posibilități imense pentru cunoaștere și dezvoltare.

Tehnologiile informaționale constituie o oportunitate și pentru ONG-urile din Republica Moldova, permițîndu-le să aibă o mai mare prezență în spațiul informațional: să disemineze lecțiile învățate și bunele practici; să informeze societatea din prima sursă; să fie transparente și să sporească încrederea față de sector; să promoveze modele noi și să participe la elaborare de politici publice; să dezvolte noi instituții democratice și să aprofundeze respectarea drepturilor omului.