25 de tineri au realizat o activitate de voluntariat – „Subterane curate într-o capitală modernă"



Asociaţia “Prietenii Copiilor”, centrul comercial Shopping MallDova şi alte ONG-uri din cadrul Coaliţiei de promovare a legii şi activităţilor de voluntariat au realizat la data de 29 aprilie 2010 o acţiune dedicată salubrizării şi curăţirii subteranei ce leagă staţiile de transport de lîngă centrul comercial Shopping MallDova şi Spitalul nr. 1 (Viaduct).

La orele 13.00 ne-am adunat în subterană unde am hotărât ce urmează de făcut, am împărţit  responsabilităţile şi uneltele de lucru necesare pentru realizarea acestora. Unii voluntari au curăţat şi spălat pereţii de anunţurile plasate pregătindu-i pentru a doua etapă, ceilalţi au vopsit podul şi

pereţii, astfel ca rezultat a celor 3 ore de muncă am reuşit să redăm un aspect plăcut şi curat acestei subterane, care găzduieşte zilnic mai mult de 1000 de pietoni.

Era plăcut când trecătorii mergeau zâmbind pe lângă noi şi ne doreau succese, unii ne lăudau, unii s-au dovedit a fi mai harnici dându-ne o mână de ajutor, ceea ce ne motiva să lucrăm cu mai mult spor.

 

Scopul activităţii a fost sensibilizarea comunităţii privitor la menţinerea curăţeniei în locurile publice, realizarea curăţeniei în subterana respectivă şi nu în ultimul rând îndemnarea populaţiei la organizarea unor activităţi similare.

Astfel angajaţii centrului comercial Shopping MallDova şi voluntarii din ONG-uri au dat dovadă de o responsabilitate civică înaltă care trebuie s-o manifeste fiecare cetăţean a unui stat care tinde spre modernizare.

 

P.S. Toate cheltuielile legate de procurarea instrumentelor si materialelor de construcţie necesare pentru realizarea acestei activităţi au fost acoperite de către centrul comercial Shopping MallDova.

 

* * *

 

Asociaţia “Prietenii Copiilor” este o organizaţie non-guvernamentală constituită la 20 februarie 2002 ce activează în domeniul protecţiei drepturilor copilului, pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi:

Victoria Morozov

Responsabil Relaţii cu Publicul

Asociaţia ”Prietenii Copiilor”

Tel.:  +373 22 595931

GSM: +373 69379870

Email: victoriamorozov@mail.ru