Trei colegii agricole din Moldova își modernizează educația prin tehnologia iFarms



Ifarm1ifarm2Trei colegii agricole din Moldova au făcut un pas important spre modernizare prin implementarea instrumentului de gestionare a proceselor agricole iFarms, ajutând astfel peste 600 de studenți să integreze tehnologia modernă în studiile lor. Acest progres permite studenților, în special celor specializați în viticultură, să gestioneze peste 63 de hectare de teren, folosind module premium iFarms. Ei vor avea posibilitatea de a monitoriza, analiza și aplica cele mai bune practici în timp real, optimizând procesele agricole și îmbunătățind productivitatea. 

Inițiativa acoperă colegii din trei regiuni-cheie ale Moldovei: Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, Colegiul Agricol și Tehnic din Tiraspol și Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. 

Aceste instituții sunt primele din țară care au adoptat sistemul iFarms, ce include o gamă completă de soluții digitale precum stații meteorologice, senzori de umiditate a solului și frunzelor și capcane digitale pentru insecte, toate gestionate prin aplicația mobilă iFarms. 

Inițiativa contribuie la pregătirea noii generații de specialiști în agricultură prin expunerea lor la cele mai noi tehnologii disponibile. Studenții vor avea ocazia să se familiarizeze cu practici agricole inteligente, fiind astfel pregătiți să implementeze soluții digitale inovative în sectorul agricol al viitorului. 

Această inițiativă este susținută de Guvernul Elveției și organizația Helvetas Moldova, prin Proiectul OPTIM.