Brutăria Bardar este prima companie care obține finanțare pentru transformarea digitală de la ODA, prin Proiectul OPTIM



BardarBardar2Brutăria Bardar a devenit prima companie din Moldova care a obținut finanțare nerambursabilă din partea Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și a Proiectului OPTIM pentru transformarea digitală a operațiunilor sale. 

Compania “Brutăria Bardar” s-a înscris în Programul de Evaluare Digitală a IMM-urilor, unde a beneficiat de o analiză aprofundată a infrastructurii sale digitale, realizată sub îndrumarea expertului în digitalizare, Ghenadie Cernei. În urma acestei evaluări, compania a primit sesiuni de consultanță personalizată de la Andrian Buligari, pentru a depune cu succes dosarul în cadrul Programului de Transformare Digitală a IMM-urilor, susținut de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. 

Programul de Transformare Digitală a fost implementat de ATIC, cu sprijinul HELVETAS Moldova. Suportul oferit de HELVETAS Brutăriei Bardar a constat în integrarea sistemelor IT existente, precum ERP, 1C, Mobi-S, software-ul de gestionare a comerțului în magazine și o platformă de tranzacționare online, cu un software interactiv de vizualizare a datelor. Această integrare vizează asigurarea unui flux constant și corect de date, facilitând o analiză eficientă și procese decizionale care vor contribui la optimizarea costurilor operaționale ale companiei. 

Acesta este un pas important în direcția transformării digitale și adopției soluțiilor inovatoare care să optimizeze procesele și să sporească competitivitatea pe piață a IMM-urilor locale.