Informeaza-te



Cati dintre voi au observat ca un micut este ofensat de proprii parinti? De  cate ori la TV ati urmarit  povesti despre femei care au fost  vandute? Cati copii ati cunoscut care-si plang parintii  care  au plecat peste hotare si nu au mai auzit de ei? Aceasta  este realitatea, o realitate amara si  dureroasa.

Timp de 8 ani in Moldova au fost indentificate peste 2400 victime ale traficului si 1300 potentiale victim. 7 din 10 victime spun  ca au plecat in strainatate pentru ca erau battue si umilite in propria familie, arata un raport al centrului International ,,La Strada”.

Aceste  date  sant  incredibile. In secolul XXI violenta inca mai persista iar victimele inca nu stiu cum sa se protejeze.

Astfel, fiindca noi,copii suntem viitorul si de noi depinde urmatorii deceni pe 30 martie in incinta bibliotecii ,elevii  clasei a IX-a au participat la un club de discutii privind ,,VIOLENTA  SI  TRAFICUL  de  FIINTE UMANE”. Impreuna cu colegii mei ( eu fiind moderatoarea) am depistat diferite cazuri de violent si traffic. Am discutat, cum noi, copii putem contribui la o lume mai buna.

Impresiile finale au fost imbucuratoare,deoarece fiecare participant a decis ca de azi sa opreasca orice act de violent inainte de a incepe si de a anunta pe fiecare persoana nr.Liniei Fierbinti 0 800 77777.

Pentru a informa mai multe persoane ne-am decis sa facem si o gazeta de perete,care am si pus-o in biblioteca.

Colegii mei au fost incantati de ora petrecuta in biblioteca,acestea sunt parerile lor:

CROITORU GHEORGHE: A fost minunat,m-ia placut foarte mult dezbateria despre violent si traffic, care in present sunt inca un subiect Tabu, sper sa se mai organizeze astfel de discutii  deoarece aflam multe lucruri folositoare.Spuneti NU VIOLENTEI,NU TRAFICULUI  DE  FIINTE  UMANE.

CALMATUI MIHAELA: Dupa aceasta lectie despre ,,Violenta si traficil de finite umane” sustinuta  de prietena mea Daniela Timofti, am aflat multe lucruri pe care nu le stiam. Noi  suntem  viitoarea  generatie si ca de noi  depinde viitorul  tarii.Trebuie, sa oprim cu orice prêt violent, pericolul acesta exista la fiecare colt de strada, si chiar in propriile noastre locuinte.

DANAILA DANA:Violenta este o modalitate prin care unele persoane se joc cu viata altor persoane.Victimele violentei pot fi copii,femei,barbati si batrani.Cat de greu este sa privesti un copil care traieste fara mama, fara tata pentru ca au fost impusi la cele mai  groaznice munci.Ma adresez tuturor persoanele cu mesajul de a stopa violent si traficul de finite umane si ca nimeni nu trebuie sa mai sufere niciodata.

Acestea au fost  mesajele colegilor mei.

Ma bucur ca in  present exista o multime de surse de informare si astfel  persoanele in impas se  pot informa.

Acest material este publicat in urma trainingului ,,STOP TRAFICULUI DE  FIINTE UMANE SI VIOLENTEI IN FAMILIE”  organizat de CTJM.



Blog | Visez cu ochii deschisi