Peste 46 mii lei adunaţi în cadrul campaniei pentru victimele cutremurului din Haiti



Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova”, sub patronajul Episcopiei Romano-catolice de Chişinău, a desfăşurat în perioada 24-31 ianuarie 2010, campania de colectare a fondurilor pentru victimele cutremurului din Haiti - „O rugăciune şi o mână de ajutor pentru Haiti”.

Pe 12 ianuarie 2010, în Haiti a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,0 grade pe scara Richter urmat de o serie de replici de mare intensitate. Un cutremur catastrofal care a dus la sute de mii de morţi şi răniţi şi mai mult de 1 milion de persoane rămase fără adăpost. Populaţia din Haiti, cea mai săracă ţară din America de Nord, este nevoită să înfrunte consecinţele dezastruoase ale celui mai puternic cutremur din ultimii două sute de ani din această regiune a lumii.

Nu puteam rămâne indiferenţi faţă de suferinţele haitienilor şi am decis să-i ajutăm prin efort comun. Astfel, pe 24 ianuarie 2010, a fost celebrată o liturghie specială în toate bisericile catolice din Moldova. Concomitent, a avut loc şi colectarea de fonduri pentru victimele cutremurului din Haiti. Parohiile catolice, filialele Caritas Moldova, organizaţii şi simpli cetăţeni şi-au adus contribuţia şi în aşa mod am reuşit să adunăm suma de 46 256 lei.

Cu noi s-au solidarizat Asociaţia de Nursing din Moldova, Fundaţia „Regina Pacis” şi Fundaţia „Don Bosco”.

Mulţumim pentru diseminarea gratuită a informaţiei despre campanie Cotidianului Naţional „Timpul”, Agenţiilor de presă Deca-press şi Info-Prim-Neo, revistei Moldova Azi şi Portalului de ştiri Unimedia, calendarului online Agenda.md, pentru realizarea reportajelor posturilor de televiziune ProTV şi JurnalTV.

Banii colectaţi vor fi transmişi prin intermediul Caritas Internationals colegilor noştri de la Caritas Haiti pentru acoperirea necesităţile vitale ale populaţiei din Haiti afectate de cutremur.

Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova” mulţumeşte tuturor pentru solidaritate şi  sprijin în desfăşurarea campaniei pentru sinistraţii din Haiti.

Fiecare leu din suma adunată prin efort comun reprezintă o inimă generoasă şi un gând bun.