Mai activi în acțiuni, mai bogați în realizări



Pe 11 iulie 2014, Caritas Moldova a organizat Şedinţa finală  de evaluare a proiectului „Alegeri sănătoase pentru tineri din mediul rural în prevenirea HIV/SIDA“. Proiectul a avut ca scop crearea un mediu propice în care tinerii primesc sprijin din partea prietenilor, părinților și autorităților locale, educarea şi motivarea tinerilor să opteze pentru un stil de viață sănătos şi responsabil, astfel încât aceştia să se protejeze împotriva HIV. Timp de un an, acest proiect s-a desfăşurat în r. Căuşeni, satele Chircăieşti, Ursoaia, Căinari şi Sălcuţa, cu suportul financiar al Caritas Luxemburg.  

La eveniment au participat formatorii locali şi coordonatorul Biroului Național Caritas Moldova, care au evaluat rezultatele proiectului și impactul acestuia la nivel de grup și asupra comunității în ansamblu. Formatori locali au vorbit despre istoriile de succes, reuşitele obţinute, activităţile organizate în cadrul proiectului, schimbările remarcate la nivel de grup şi de comunitate, despre implicarea părinţilor şi a liderilor comunitari, despre provocările cu care s-au confruntat şi lecţiile învăţate.

La eveniment a participat şi dna Otilia Sîrbu, director Caritas Moldova. Ea a mulțumit sincer formatorilor locali pentru timp și efort în educarea tinerei generații, pentru faptul că sunt un instrument de neînlocuit în promovarea celor mai importante și semnificative valori, devenind şi un exemplu pentru mulţi, și speră că în viitorul apropiat aceştia vor observa rezultatele muncii lor. De asemenea, dna Sîrbu a menţionat ca „Dezvoltarea Comunitară este una dintre principalele priorităţi ale organizației. Prin proiectul „Alegeri sănătoase pentru tineri din mediul rural în prevenirea HIV/SIDA“, Caritas Moldova urmăreşte să dezvolte în tineri acea capacitate de a alege ce este corect, sănătos şi util pentru viaţa şi viitorul lor“. Caritas Moldova speră că în curând rezultatele vor fi vizibile şi la nivel de comunitate.