Flashmob: ,,Împreună sub aceeași umbrelă pentru o comunitate solidară, empatică și unită de Femei”



Peste 100 de femei din Ucraina și Moldova, beneficiare ale proiectului ,,Femei lidere de astăzi – pacea de mâine” și din societatea civilă au participat la 30 noiembrie 2023, la inițiativa lansată de către Asociația Obștească ,,Help”.

/

,,Scopul acestui flashmob este să facem apel la solidaritate, acțiune și conștientizare a faptului că violența împotriva femeilor și fetelor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial, față de care trebuie să luăm atitudine. Statisticile sunt îngrijorătoare în țara noastră, asta deoarece tot mai multe femei devin victime ale violenței în familie.” a menționat Viorica Țîmbalari, fondatoarea AO ,,Help”.

După ce au informat trecătorii despre importanța combaterii violenței în bază de gen, femeile au deschis simbolic umbrelele, în semn de protecție față de acest fenomen.

Fiecare participantă a primit o amintire de la acest flashmob – o umbrelă portocalie, simbolizând un viitor în care fiecare femeie și fată să poată trăi liberă de violență. Ne dorim ca acest mic gest să le aducă un strop de speranță și să le inspire curaj și ambiție, continuând să lupte pentru drepturile lor.

Menționăm că tot în aceeași zi, asemenea flashmob s-a desfășurat în orașul Comrat (UTA Găgăuzia) și la Tiraspol (malul stând al Nistrului).

Mulțumim tuturor femeilor pentru implicare și participare!

Astfel, Asociația Obștească ,,Help” s-a alăturat campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, organizată, anual, la nivel internațional, când sunt marcate Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și Ziua Internațională a drepturilor omului”.

Proiectul ,,Femei lidere de astăzi – pacea de mâine” este implementat de AO “Help” din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Inovatrium din România, cu susținerea UN Women Moldova și finanțat de Fondul Femeilor pentru pace și asistență umanitară.