Get Online Day – 2010



 Get_Online_Day_2010Telecentre-Europa marcheza Săptămâna Competenţelor Digitale-2010, prin intermediul unei iniţiative pan-europene al carei scop este conectarea online a cetatenilor din toate ţările europene. Iniţiativa numita Ziua Conexiunii Online va fi coordonata de Telecentre-Europa şi implementata cu sprijinul partenerilor naţionali prin intermediul telecentrelor. Data stabilita pentru acest eveniment este 4 martie 2010.

Obiectivele propuse sunt: Conectarea online (initiativa se va axa pe persoanele digital excluse, ce nu au accesat Internetul anterior); Sensibilizarea mijloacelor media si a părţilor interesate de beneficiile incluziunii digitale; Promovarea şi sporirea utilizării telecentrelor în întreaga Europă; Demonstrarea impactului incluziunii telecentrelor la nivel european.

Rezultate asteptate:

  • Vor fi implicati cel puţin 5000 de europeni digital exclusi.
  • Vor participa celpuţin 20 de naţiuni europene.
  • Se va implica cel puţin oorganizaţie partener în fiecare din cele 20 de naţiuni europene.
  • Vor participa cel puţin 500 de telecentre.
  • Vor fi elaborate cereri online pentrua urmări şi evalua impactul.
  • Vor fi difuzate cel putin 3 comunicate depresa in fiecare ţara participanta.
  • Vor fi produse cel putin trei clipuri video de la activităţile telecentrelor din ţările terţe implicate.

Pentru telecentreledin Europa, initiativa reprezinta un exercitiu de advocacy în cadrul caruia vom depune eforturi pentrua demonstra impactul telecentrelor, atât la nivel local, cat şi la nivel european.

In Republica Moldova partener de implementare a acestui proiect este Alianţa CentrelorComunitare de Acces la Informaţie şi Instruire. Mai multe centre comunitare din cadrul aliantei vor organiza diverse evenimente in aceasta saptamana: proiectii de filme, instruiri, consultante, demonstratii etc., care vin sa contribuie la diminuarea fenomenului diviziunii digitale in Moldova.

Sperăm că succesul acestui proiect va influenţa şi va contribui la o examinare mai minutioasa a utilizarii capacitatilor telecentrelor în viitoarele strategii europene ce vor viza sfera e-Incluziunii şi a competenţelor digitale. Acest lucru se transpune prin investiţii reale oferite telecentrelor de catre autorităţile europene şi de guvernele naţionale.

Informatii de contact:

Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruiredin Republica Moldova

Victor Koroli, Director Executiv

Email: accaii.moldova@gmail.com

Web: www.infonet.md

Telecentre-Europe

Web: www.telecentre-europe.org

Email: getonlineday@telecentre-europe.org

Harta digitala a partnerilor nationalice contine si date de contact: http://www.ebaltics.com/onlineday2010/

Veniti alaturide noi! Acordati un vot pentru diminuarea fenomenului Diviziunii Digitale in Moldova:

http://www.ebaltics.lv/onlineday2010/counter/