Reparaţia traseului Ungheni - Cetireni - Alexeevca va fi finalizată până la sfârșitul acestui an



23005537 big1689149353

Unțești, 11 iulie 2023 - Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a efectuat o vizită de inspectare a șantierului unde se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii de transport pe traseul Ungheni - Cetireni - Alexeevca. Această vizită a avut ca scop monitorizarea progresului lucrărilor și discutarea detaliilor privind realizarea sarcinilor planificate în cadrul proiectului regional.

La ședința de lucru au participat factorii de decizie ai Municipiului Ungheni, primarul localității Unțești, antreprenorul general, responsabilul tehnic și reprezentanții companiei de proiectare. Discuțiile au vizat respectarea graficului de execuție a lucrărilor și finalizarea activităților planificate în proiect până la sfârșitul acestui an.

În prezent, se desfășoară lucrări de amenajare a trotuarelor și execuție a podețelor. În viitorul apropiat, urmează să se realizeze așternerea stratului de uzură pe ultimul segment de circa 5,5 km din totalul de 17,5 km, amenajarea spațiului adiacent drumului în afara localităților, marcajul rutier și instalarea semnelor de circulație rutieră.

Proiectul "Reabilitarea infrastructurii de transport pe traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca" este implementat de ADR Centru și finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Scopul acestui proiect este de a asigura un acces rapid și sigur la serviciile publice (medicale, de învățământ, administrative și juridice) pentru populația din regiunea Ungheni-Alexeevca, precum și de a spori activitatea economică în localitățile cuprinse în aria proiectului, care se confruntă cu o infrastructură economico-socială deficitară. Traseul L392 Ungheni - Cetireni - Alexeevca are o importanță regională, iar reconstrucția acestuia facilitează deplasarea unui număr semnificativ de călători.