Mos Craciun vine prin Basarabia



stefan_cadouDuminică, 20 decembrie 2009, Asociația Tinerilor Basarabeni din Iași a mers în vizită la copiii din localitatea Bîrnova din apropierea Iașului, cărora le-a adus dulciuri și daruri din parte Moșului.

Ne-am trezit de dimineață și, după ce am luptat din greu cu drumul înzăpezit, am ajuns pe acest tărîm ca din povești - alb și plin de zîmbete zglobii ale copiilor. Iată-ne stînd față în față - ei mai mici, mai prichindei, noi mai mari, mai serioși. Ne studiem reciproc discret, mai pe ascuns, curioși și unii, și alții. La început eram stingheri. E mai greu pînă se sparge gheața. Apoi copiii au uitat parcă de noi. Jocul și energia lor a umplut sala de lumină și viață. Treptat am preluat și noi fericirea lor și am lăsat seriozitatea mai la o parte, bucurîndu-ne împreună de atmosfera de Crăciun ce plutea în aer.

După ce au rîs încîntați cînd s-au regăsit pe pozele din filmulețul făcut despre ei, copiii au prezentat o scenetă pentru a-l îmbuna pe Moș Crăciun. Plini de emoții au mai uitat cuvintele pe alocuri, s-au mai încurcat în colinde, au mai tras cu ochiul la cei din jur și la sacul plin de daruri. Dar bucuria succesului s-a revăzut pe chipul fiecăruia în momentele în care primeau aplauzele publicului. I-au plăcut și Moșului foarte mult, a fost darnic și noi l-am ajutat să găsească cîte un cadou pentru fiecare.
Și deoarece tot ce-i bun se termină repede, ne-am întors cu toții la Iași. Dar am revenit mai bogați decît am plecat. Am revenit cu sufletul inundat de pace și fericire, cu amintirea copilăriei vie în minte și cu un dor nespus de un Crăciun acasă. Le mulțumim acestor copii minunați pentru energia și vitalitatea lor, pentru exemplul de dorință și sete de viață pe care ni l-au dat.
Sărbători fericite!


Victoria Muntean, Denis Gandzii, Stefan Epurean, Asociatia Tinerilor Basarabeni


basarabeni_iasi