Aparitie de carte - editie bilingva



Brosura_Agroturism_copyZilele trecute, la Warszawa, a vazut lumina tiparului lucrarea Mołdawska Wieś – podstawy organizowania agroturystyki / Satul moldovenesc – modul de organizare a activităţilor agroturistice.

Lucrarea data vine sa faca totalurile la finalizarea proiectului „Satul moldovenesc – modul de organizare a activităţilor agroturistice” si promoveaza conceptul de agroturism, accentuind importanta dezvoltarii unei astfel de afaceri in Republica Moldova. Agroturismul este o afacere de familie si el trebuie privit, atat ca o oportunitate pentru dezvoltare, dar si ca o modalitate de reintregire a familiilor moldovenesti, puternic erodate de catre fenomenul migratiei. Cartea este o editie bilingva, are un tiraj de 1000 de exemplare si va fi difuzata in Polonia si in Republica Moldova.

Proiectul „Satul moldovenesc – modul de organizare a activităţilor agroturistice” s-a realizat pe parcursul anului 2009 si a cuprins mai multe module:

  • Training naţional.
  • Vizite de monitorizare la nivel local.
  • Vizită de studiu în Polonia.
  • Consultanţă şi suport logistic la distanţă.

Scopul proiectului a constat în instruirea şi transmitea know-how despre organizarea sediului agroturistic din punct de vedere tehnic şi infrastructural, şi, în ceea ce priveşte, pregătirea ofertei pentru agroturişti.

Proiectul „Satul moldovenesc – modul de organizare a activităţilor agroturistice” este realizat în Republica Moldova de Agenţia pentru Dezvoltare Regională “Habitat” şi Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Moldova, în parteneriat cu Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Rolnictwa din Polonia, implementat în cadrul ajutorului polonez pentru străinătate al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone în 2009.

Pentru detalii suplimentare Va invitam sa vizitati blogul proiectului: http://ruralturism.wordpress.com