Fii cetăţean activ!



fii-cetatean-activSDC11501Fii informat, fii cetăţean activ, implică-te în activităţi de voluntariat, vină cu contribuţii personale la proiectul la care ai aplicat . Cu aceleaşi mesaj continuă activităţile săptămînale în limba engleză organizate de studenţii voluntari în cadrul proiectului „Şcoala Viitorilor Profesori de Limba Engleză” la cele patru instituţii partenere: Şcoala de tip Internat pentru Copii Orfani şi Copii Rămaşi fără Îngrijirea Părinţilor din mun. Bălţi, Centrul de Criză Familială „Sotis”, Centrul de Plasament Temporar al Copiilor în Situaţie de Risc „Drumul spre Casa”, din Bălţi şi insituţia rurală „Liceul Teoretic Bălăureşti” din raionul Nisporeni. În perioada 15-17 octombrie 2009,  72 de copii ai claselor 5 şi a 6-a de la insituţiile sus numite au beneficiat de diverse activităţi în limba engleză, organizate în cadrul evenimentului „Zilele Contribuţiilor Comunitare”, eveniment conceput ca o sesiune de implimentare pentru studenţii ce frecventează cursul de educaţie civică în cadrul proiectului sus-menţionat.

Este îmbucurător faptul că parteneriatul de colaborare cu instituţia rurală nu se limitează doar la organizarea activităţilor în limba engleză pentru grupul ţintă de elevi. Profesoarele de limba engleză, dna Bargan Mariana, tînăr specialist şi Ciorescu Elena, 3 ani de experienţă în predarea limbii engleze,  deasemenea s-au alăturat echipei de implimentare a proiectului şi participă la toate activităţile, învăţînd tehnici şi metode noi de predare a limbii engleze, făcînd cunoştinţă cu noi resurse de predare, inclusiv multimedia.

Este o iniţiativă apreciată de asociaţia „Centrul pentru Educaţie Continuă” deoarece dumnealor vor putea contribui la durabilitatea proiectului, utilizînd cunoştinţele obţinute în procesul de predare, promovînd accesul la studii şi resurse de calitate pentru copiii din instituţiile rurale şi după finisarea acestui proiect.

 

Daniela Murguleţ