Se colecteaza fonduri pentru reconstrucţia Centrului de reabilitare şi integrare a copiilor



buburuzaCentrul de Reabilitare şi Integrare Socială (CRIS) lansează o campanie naţională de colectare a fondurilor pentru reconstrucţia Centrului de reabilitare şi integrare a copiilor din Chişinău – „Campania buburuzelor”.

Cu sloganul: „10 lei pentru un milion de şanse”, voluntarii CRIS intenţionează să adune resurse financiare pentru a repara clădirea în care sunt îngrijiţi copii şi tineri care au avut de suferit în urma catastrofei de la Cernobâl şi care sunt bolnavi de cancer sau suferă de malformaţii congenitale şi diverse patologii ale glandei tiroide.

Centrul se află în clădirea unei foste grădiniţe. Până în prezent s-a reuşit schimbarea sistemelor de canalizare, termificare şi electric, repararea câtorva săli de studii şi instalarea câtorva geamuri noi.

„Campania buburuzelor” a fost lansată sambata, 17 octombrie, cu începere de la ora 15.00, în preajma monumentul lui Stefan cel Mare din capitală, printr-un Flashmob, desfăşurat de de voluntarii Centrului de Reabilitare şi Integrare Socială CRIS.

Potrivit organizatorilor, buburuzele sunt purtătoarele unui simbol profund. „Lady bird", numele buburuzei în engleză, înseamnă gândăcelul Fecioarei Maria. Când apare în viaţa noastră, Buburuza ne transmite: „Fă o faptă bună, dăruie iubire şi speranţă!”, îndeamnă Apelul.

Persoanele care vor dori să doneze bani în cadrul campaniei îi pot depune direct la Centru, pe adresa: mun Chişinău, str. Miron Costin 13/4, sau să apeleze un coordonator la numărul de telefon 069494144.