MOVEMBER: Dragi barbati - lasati-va mustata si fiti sanatosi!



ABOUT 3Despre Movember -- sau cum o idee nascuta intr-un pub din Australia a evoluat intr-o miscare globala pentru sanatatea barbatilor. 
 
Totul a pornit de la o gluma acum 10 ani intr-un pub din Melbourne, cand doi prieteni - Travis Garone și Luca Slattery discutau despre tendintele modei masculine si disparitia mustatei. In curand gluma a evoluat intr-o discutie serioasa despre sanatatea barbatilor. Inspirati de mama unui prieten care colecta fonduri pentru o campanie de sensibilizare a cancerului mamar, Travis si Luca au decis sa dezvolte o campanie "mustata" de sensibilizare cu privire la cancerul de prostata. 
 
Initial au convins 30 de barbati din cercul lor de prieteni să li se alăture prin plata unei taxe de 10 dolari fiecare pentru cresterea unei " Mo ", prescurtare pentru mustata. Ulterior Movember s-a transformat intr-o campanie pentru a sustine lupta contra cancerul de prostata, iar in prezent, milioane de barbati din lumea intreaga isi cresc mustățile pentru a participa la aceasta campanie.  
 
În 2012, mai mult de 130 de milioane de dolari au fost colectati la nivel internațional pentru sustinerea acestei cauze. În acel an, Fundația Movember a fost inclusa in top 100 ONG-uri din lume de catre revista Global.
 
Movember a ajuns si in Moldova, unde pentru prima data un grup de tineri si-au lasat mustata pentru a sustine aceasta cauza.