Peste 200 de puieți de nuci au fost plantați de-a lungul drumului reabilitat în cadrul Programului Compact



MCA-sadesc-copaciPeste 200 de puieți de nuci au fost plantați de-a lungul unei porțiuni de drum de 2 km de pe traseul Sărăteni-Soroca, reabilitat în cadrul Programului Compact al Corporației Provocările Mileniului. Acțiunea de plantare a puieților de-a lungul drumului reconstruit s-a încadrat în campania dedicată Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului  marcată pe 26 octombrie curent.

La plantarea puieților au participat angajații Fondului Provocările Mileniului Moldova, Corporației Provocările Mileniului și companiilor internaționale, antrenate în realizarea diferitor activități ale Programului Compact.  Cetățenii străini care au participat la plantarea puieților de nuci au apreciat frumoasa tradiție din Republica Moldova de a contribui la înverzirea țării cu suportul întregii echipe.

Pentru plantarea nucilor de-a lungul traseului reabilitat s-au luat în considerare mai multe avantaje ale acestui soi, cum ar fi rezistența copacilor la vînt, utilitatea copacilor de nuci și impactul acestora asupra mediului.

În total, după reabilitarea celor 93 de km de drum pe porțiunea Sărăteni-Soroca vor fi plantați circa 3000 de copaci, în locul celor circa 1000 de copaci defrișați din necesitatea desfășurării lucrărilor de reconstrucție și lărgirii drumului.

Sursa: http://www.mca.gov.md/