O marcă poştală va lupta cu traficul de persoane



la_strada2Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Strada” şi ÎS „Poşta Moldovei” a lansat un nou timbru poştal cu tematica anti-trafic de persoane. Lansarea timbrului a avut loc duminică, 18 octombrie.

Având valoarea de 4,50 lei, timbrul înrămează un ochi înlăcrimat în spatele unei pânze de păianjen, desen însoţit de de inscripţia „18 octombrie – Ziua europeană împotriva traficului de persoane” Desenul din stânga-jos al plicului reprezintă aceeaşi pânză de păianjen cu figurile unor fiinţe umane prinse în ea, simbolizând primejdia pe care o prezintă reţelele traficanţilor de oameni din lume şi atenţionând o dată în plus asupra riscului de a nimeri în mrejele acestui flagel.

„Este un exemplu de colaborare demn de urmat, când s-au întâlnit fericit două iniţiative – a unei organizaţii neguvernamentale şi a unei structuri de stat, Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, având acelaşi scop comun: prevenirea şi contracararea celui mai grav fenomen al mileniului trei, a remarcat Ana Revenco, preşedintele Centrului Internaţional „La Strada”.

Lansarea oficială a timbrului a avut loc în dimineaţa zilei de 18 octombrie, în incinta Oficiului poştal nr. 12 din capitală, cu participarea reprezentanţilor ambelor structuri. Filateliştii înveteraţi au avut ocazia să intre în posesia primelor exemplare de plicuri cu timbrul în cauză, pe care a fost aplicată oficial o ştampilă specială „Prima zi a emisiunii – First day cover” şi să expedieze acest plic cu timbrul anti-trafic colegilor de peste hotare cu care ţin legături şi fac schimburi.

Emisia este una specială, cu un tiraj de 50.000 şi va fi pusă în circulaţie din ziua lansării.

sursa: Infoprim